RockShock

Internetový rockový magazin

Jinjer nahrávají čtvrté album a v září a říjnu vyrazí na turné

Text: Napalm Records / Jiří Olszar

Ukrajinská moderně metalová úderka JINJER znovu dokazuje, že nehodlá nijak snížit své momentální tempo a dál bude považována za jednu z nejtvrději pracujících metalových kapel. Mnoho zveřejněných videí prolomilo milionovou hranici zhlédnutí a každé dosud vydané album bylo velmi dobře hodnoceno kritiky i zasvěcenými fanoušky. Skupina se chystá dál neúnavně rozdávat svou nemilosrdně progresivní heavymetalovou muziku komukoli, kdo ji bude mít chuť poslouchat.

Jinjer konečně vstoupili do studia, aby začali pracovat na svém velmi očekávaném 4. albu pro Napalm Records. Nahrávka má zatím jen pracovní název # Jinger4 a během psaní nového materiálu skupina průběžně informovala fanoušky o tom, že se bude jednat o její dosud nejpozoruhodnější a nejsilnější desku.

Baskytarista Eugene Abdukhanov k tomu říká: „Ti z vás, kdo nás sledujete, jste určitě slyšeli, že od začátku pandemie pracujeme na novém materiálu. Je to jedna z těch situací, kdy i ty nejhorší podmínky můžou mít někdy pozitivní výsledek. Díky nedostatku živého hraní se nám podařilo soustředit veškerou kreativitu a frustraci a proměnit ji v nové písně, které jsou podle mého názoru ty nejlepší, jaké jsme kdy napsali. Jsou o něco složitější, ale přesto chytlavé jak peklo. Pořádně groovy a s pestrou paletou tónů, zvuků a emocí může toto album posunout extrémní muziku na zcela novou úroveň, a to nejen v případě naší kapely, ale celé metalové scény obecně.“

Nahrávání se opět odehrává ve studiu Kaska Records Studios v ukrajinském Kyjevě společně s vysoce talentovaným a dobrým přítelem, producentem Maxem Mortonem. Tady se můžete podívat na první studio report:

Jinjer také ohlásili, že krátce po vydání alba vyrazí na turné zahrnující 14 zastávek po celé Evropě. Jako speciální hosty se vybrali švédské deathcorové maniaky HUMANITYʼS LAST BREATH a francouzské metalisty HYPNO5E. Toto nebude jen večírek s moderními metalovými kapelami, ale zároveň to bude i příležitost slyšet nové album Jinjer poprvé naživo. Minulá Macro World Tour byla náhle přerušena v březnu 2020, ale v září se podařilo nemožné, a Jinjer absolvovali aspoň krátké turné po Německu a Švýcarsku, a stali se tak jedinou mimoevropskou kapelou, které se v té době podařilo překročit hranice.

Vstupenky na připravované turné můžete zakoupit zde: www.jinjer-metal.com/tour

Přehled zastávek turné:
18. 09. – Bratislava (SK), Majestic
19. 09. – Jablonec nad Nisou (ČR), Eurocentrum
20. 09. – Krakov (PL), Hype Park
22. 09. – Lipsko (DE), Hellraiser
23. 09. – Rostock (DE), Mau Club
24. 09. – Postupim (DE), Lindenpark
25. 09. – Aarhus (DE), Train
26. 09. – Nijmegen (NL), Doornroosje
28. 09. – Remeš (FR), Cartonnerie
29. 09. – Pratteln (CH), Z7
30. 09. – Mannheim (DE), Alte Feuerwache
01. 10. – Saarbrücken (DE), Garage
02. 10. – Kolín nad Rýnem (DE), Euroblast Festival
03. 10. – Štrasburk (FR), La Laiterie

Naladit se můžete i posledním videoklipem ke skladbě Home Back, která pochází ze zatím posledního alba Macro. O režii klipu se postaralo kyjevské duo Ingwar Dovgoteles a Lina Volokhova a natáčel se v ukrajinském Kyjevě.

Minulý rok byl pro celý hudební průmysl opravdu náročný, ale ani to Jinjer v jejich aktivitách nijak nezastavilo, což dokládá třeba 31,5 milionů streamů na Spotify, skvělé nové videoklipy, ohromující živý materiál a další série úspěchů. Ukrajinská kapela si tak může na konto připsat další úspěšný rok, který ještě završila vydáním živého alba Live In Melbourne u Napalm Records, které zachycuje kapelu na posledním vystoupení před začátkem celosvětové pandemie. K zakoupení zde: www.napalmrecords.com/jinjer

Aktuální sestava:
Tatiana Shmayluk – zpěv
Roman Ibramkhalilov – kytara
Eugene Abdukhanov – baskytara
Vlad Ulasevich – bicí

Související odkazy:
www.jinjer-metal.com
www.facebook.com/JinjerOfficial
www.twitter.com/jinjerofficial
www.instagram.com/jinjer_official
www.label.napalmrecords.com/jinjer


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 540

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *