RockShock

Internetový rockový magazin

Temná německá smečka Cross Vault vydá v květnu třetí řadové album

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar

Vydavatelství Iron Bonehead Productions oznámilo, že 28. května u nich vyjde třetí řadové album německé doommetalové kapely CROSS VAULT. Deska ponese název As Stranger We Depart a vyjde na CD a LP.

Po dvou velice dobře hodnocených albech Spectres Of Revocable Loss (2014) a The All-Consuming (2015) se Cross Vault spojili s Iron Bonehead Productions, u kterých vydali v roce 2016 speciální EP Miles To Take. Přestože nahrávka obsahovala jen dvě písně, i přes kratší délku kapela ukázala, jak se hudebně i personálně proměnila. Dva hostující koncertní spoluhráči se stali oficiálními členy, kteří se tak zapojili i do studiové práce.

Výsledek byl ohromující a ukázal, jak silný a ostrý může být jejich vikinský zvuk zkázy. To byl ale jen první krok na pochodu ke kvalitě, jejíž dosažení nebylo otázkou dne a noci. S další nahrávkou si tedy dali Cross Vault trochu načas, aby se mohli vrátit mocnější a majestátnější než kdy dřív. Podle prvních zmínek vyvolávají nové skladby přímo husí kůži. Mix emocí hravě rozbuší srdce, které je do muziky vložené tak, jak to umí jen Cross Vault. Pro představu můžete album ochutnat prostřednictvím první ukázky v podobě skladby Gods Left Unsung.

As Stranger We Depart bude obsahovat celkem sedm majestátně se tyčících hymen, tematicky se opírajících o klasické příběhy hrdých Vikingů. Zkrvavené bojiště, ticho, následky slavných bitev, vikinský pohřební obřad či prosté bědování nad ztracenými časy, to vše se mísí se smutnou atmosférou, kterou zahušťuje i tíha klasického doom metalu, který zní jako opravdový hrom bohů. Cross Vault kráčejí po tomto poli zkušeně a s příkladným patosem. As Strangers We Depart je prostě skvělý počin.

Seznam skladeb As Stranger We Depart:
1. Golden Mending
2. The Unknown Rewinds
3. Gods Left Unsung
4. Other Rivers
5. Ravines
6. As Strangers We Depart
7. Silent Wastes Untrod

Související odkazy:
www.facebook.com/crossvaultband
www.facebook.com/IronBoneheadProductions


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 302

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *