RockShock

Internetový rockový magazin

Písničkář Ledfoot představil videoklip Take Away The Pain, ochutnávku chystaného nového alba

Text: Rock’N’Growl Promotion / Jiří Olszar

Americký písničkář Tim Scott McConnell alias LEDFOOT zveřejnil videoklip k novému singlu Take Away The Pain, který byl vydán 5. února 2021 prostřednictvím TBC Records. Skladba pochází z připravovaného alba Black Valley. Singl lze objednat zde: www.ffm.to/takeawaythehurt

Ledfoot nedávno vyhrál cenu Spellemann (norská Grammy) v kategorii ‘Blues‘ za své poslední album White Crow. Leedfoot vyvinul svůj vlastní herní styl pomocí své speciální dvanáctistrunné kytary s extra silnými strunami, ocelovými deskami a mosazným slidem, často doprovázenou stomp-boxem. Kromě čtyř alb vydal Ledfoot pod svým vlastním jménem několik sólových alb, hrál ve skupině The Havalinas, jeho skladbu High Hopes použil Bruce Springsteen pro své stejnojmenné album, a zahrál si i v seriálu Exit televize NRK.

Ledfoot koncertuje a vydává desky již více jak čtyřicet let, a to nejen s kapelami, jako jsou The Rockats nebo The Havalinas. Svou hudební dráhu odstartoval už v15 letech. Svou první nahrávací smlouvu uzavřel se společností Sire Records už v roce 1982. V roce 1985 podepsal smlouvu s Geffen Records, pro které natočil své druhé sólové album High Lonesome Sound.

Kapelu The Havalinas založil spolu se Smuttym Smiffem a Chaloem Quintanou v roce 1989 a eponymní debutové album vydali hned po roce u labelu Elektra. Kapela dosáhla velkého úspěchu, který umocnila i na turné Oh Mercy, které absolvovala s Bobem Dylanem. Podobně si zahráli i s Chrisem Isaakem, Tinou Turner nebo skupinou Crowded House.

V roce 1993, po náročném turné, se Tim Scott McConnell přestěhoval do Norska, kde podepsal smlouvu s Warner Music a o rok později vydal další sólové album. Následující album Everywhere I’m vyšlo v 1997. V roce 2002 podepsal smlouvu s labelem Farmen, u kterého vydal v roce 2002 nahrávku NoMac Trio stejnojmenného projektu, po kterém následovalo další sólové album 13 Songs.

V roce 1996 nahrál Bruce Springsteen poprvé McConnellův song High Hopes, původně složený pro album The Havalinas. Později, v roce 2014, Springsteen píseň znovu natočil, tentokrát jako titulní skladbu pro své stejnojmenné studiové album z roku 2014. Album se dostalo na první místo ve více než 10 zemích včetně USA a Velké Británie.

Pod aktuálním jménem Ledfoot působí Tim na scéně od roku 2006 a svou hudbu definoval jako ‘gothic blues‘, používaje přitom velmi silné struny na své dvanáctistrunné kytaře s otevřeným laděním a rytmický stomp-box. Takto absolvoval rozsáhlé turné po Evropě a USA. Pod jménem Ledfoot vydal čtyři nahrávky, které se dočkaly skvělých ohlasů – The Devils Songbook (2007), Damned (2009), Gothic Blues Volume One (2011) a zatím poslední, cenou Spellemann oceněné album White Crow (2019).

V roce 2020 ještě vydal spolu s norskou kytarovou legendou Ronniem Le Tekrøem nahrávku A Death Divine. Úplně nové album Black Valley, avizované singlem a videoklipem Take Away The Pain, vyjde koncem února 2021.

Související odkazy:
www.ledfoot.org
www.facebook.com/Ledfootpage
www.instagram.com/led.foot


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 347

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *