RockShock

Internetový rockový magazin

Nové EP kapely Metronome Blues Exploded View jako pocta?

Text: Petra Braddock

Letos vydali METRONOME BLUES novou desku Garden Of Eden (Kabinet Records). Měla být pokřtěna na podzim v Kabinetu múz, přičemž se kapela chtěla představit v novém složení. Koncerty ani turné se stále nekonají. Místo toho vydávají Metronome Blues nové EP Exploded View.

Navrženo jako návrat ke kytarou poháněnému rock’n’rollu. Nové EP kapely Metronome Blues Exploded View by se dalo nazvat ‘poctou‘. S novým bubeníkem Peterem Kušnírikem (Nikander, Inheritance) ve skladbě Some Mess je Exploded View návratem k mnoha Braddockovým původním hudebním vlivům, zejména z DIY scény na Novém Zélandu a britského post-punku.

Skladba Some Mess je krátký, ostrý úder do komplikovaného a chaotického světa plného lidského utrpení a vznikla ve spolupráci s Peterem Kušnírikem (bicí). Nothing je noise-pop, který dokumentuje mnoho bezesných nocí během života v Tokiu, místu, ke kterému se Braddock vracel už na první eponymní desce Metronome Blues. Predator je vážná momentka ošklivosti hotelového pokoje pro generaci #MeToo.

Botch England!, nejuvolněnější ze skladeb, je v podstatě osobní komentář na nešťastný anglický nový stav bytí. Je to smekání klobouku velkému a již zesnulému Marku E. Smithovi, příval drzé kritiky, jakási elegie o Británii a samotném Smithovi. Jack Of All Trades je jednou z dalších skladeb ovlivněných VU, dream-country pocta urputné ‘working class‘.

Pět krátkých skladeb, pět explodujících, zkreslených pohledů na svět. Exploded View vyšlo digitálně na Bandcampu a je v tištěné podobě součástí speciálního vinylového vydání desky Garden Of Eden (Kabinet Records, 2020).

Exploded View – Streaming a Bandcamp:
www.distrokid.com/hyperfollow/metronomeblues/exploded-view-ep
www.metronomeblues.bandcamp.com

Metronome Blues začal jako sólo projekt v Brně žijícího Novozélanďana Rhyse Braddocka vydáním stejnojmenného alba v roce 2014. Projekt se morfoval do živé kapely a společně s Lukášem Baumannem a Honzou Čapkem vydali dvě alba – SIDES (Full Moon, 2016) a Vicious Circles (Happy Mutant, 2018) – a procestovali Evropu. Studiová tvorba se stala napjatější, noise-rocková cvičení a živá show zintenzivněly.

Zpátky k sólovému projektu. Rhys přepracoval spoustu materiálu do elektroakustických kompozic, vrstvených loopů a noisu. V roce 2020 vydává nové album Garden Of Eden u Kabinet Records, polemizující s protikladem metronomu a blues, a představuje novou sestavu kapely. Koncerty ani turné se nekonají, a tak v zimě vychází nové EP Exploded View.

Související odkazy:
www.rhysbraddock.wixsite.com/rdbmusic
www.facebook.com/metronomeblues
www.metronomeblues.bandcamp.com
www.fairpricemusic.com/cz/band/metronomeblues
www.youtube.com/channel/UCqgf4k6615td4GstwOZF7sg
www.instagram.com/metronomeblues

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 237

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *