RockShock

Internetový rockový magazin

Francouzští Decline Of The I avizují vydání nového alba videoklipem A Veil Of Splendid Lies

Text: Agonia Records / Jiří Olszar

Francouzská post-blackmetalová smečka DECLINE OF THE I se pomalu, ale jistě blíží k vydání svého čtvrtého řadového alba. To vyjde pod názvem Johannes 26. března prostřednictvím labelu Agonia Records. Jako ochutnávku vypustila kapela do světa videoklip k novému singlu A Veil Of Splendid Lies.

Skupinu založil v Paříži zpěvák, kytarista a klávesista A. K., známý z mnoha současných i dřívějších projektů (např. Vorkreist, Merrimack, The Order Of Apollyon, Neo Inferno 262, Malhkebre či Diapsiquir). Decline Of The I je ale jeho nejosobnější hudební záležitostí.

Zatímco první tři alba skupiny byla inspirována prací francouzského chirurga a neurologa Henriho Laborita, nová deska Johannes sleduje poněkud jiný přístup, založený na díle dánského filozofa Sørena Kierkegaarda. Nová muzika je kombinací široce rozevřeného post-black metalu a hloubavých textů, které se zabývají tématy existenciální filozofie. To znamená pro kapelu i jakési otevření nové epochy. Veškerou hudbu a texty napsal výhradně A. K., který nahrával i kytary, klávesy a některé vokály. Na desce jej doplňují jeho od roku 2019 noví spoluhráči SI (zpěv), AD (baskytara) a SK (bicí).

Bicí byly nahrávány v Hybreed Studios (Temple Of Baal, Ritualization, Merrimack), zatímco ostatní nástroje v soukromém domácím studiu. Album bylo smícháno v Drudenhausu (Alcest, Aluk Todolo, Drastus). O obal alba se postaral Dehn Sora (Deathspell Omega, Blus Aus Nord). Nové promo fotografie jsou pak dílem Davida Fitta (Perturbator, Alcest).

Seznam skladeb Johannes:
1. A Selfish Star
2. The Veil Of Splendid Lies
3. Act Of Faith
4. Tethering The Transient
5. Dieu Vide

Související odkazy:
www.declineofthei.com
www.facebook.com/declineofthei
www.agoniarecords.com
www.facebook.com/agoniarecords


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 308

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *