RockShock

Internetový rockový magazin

Pořadatelé Fryyfestu a dobrovolní hasiči z Nového Města pod Smrkem společně připravili další ročník festivalu Exploze

Text: Jiří Olszar

Pořadatelé populárního severočeského festivalu Fryyfest, který letos proběhne 17. 9. 2022 na fotbalovém hřišti v Dolních Řasnicích, spojili opět své síly se Sborem dobrovolných hasičů z Nového Města pod Smrkem a přichystali pro všechny příznivce kvalitní rockové a metalové muziky další ročník festivalu Exploze. Ten se uskuteční v sobotu 16. července 2022 v areálu hasičského cvičiště na Plovárenské ulici v Novém Městě pod Smrkem.

Exploze otřese místním areálem již v 15.00 hod. a na pódiu se představí celkem sedm tuzemských kapel, které zahrají jak tvrdé metalové fláky, tak i spoustu klasických rockových hitů. Původně potvrzené hardcore/metalové Liars z Kamenického Šenova nahradí liberečtí THE GRIZZLIES se svým pohodovým a svižným pop-rockem. Jedná se o poměrně zkušenou partu, která vznikla v roce 2003 z trosek kapel Tahem zapni a Culture Of Death. Velice zkušení jsou i turnovští rockeři HITMAKERS. Jejich historie sahá až do roku 1996, na kontě mají zatím dvě alba, ale na novém již pracují, což potvrdili i ochutnávkou v podobě letošního singlu Respekt. Ze Semil pak zavítají na Explozi bluesrockoví BAND OF ISER. Skupina existuje poměrně krátce, a to od roku 2018, ale prezentuje se zajímavým hudebním pelmelem s důrazem na textovou stránku.

Na pódiu se představí i mostečtí rockeři CUMBAL, kteří brázdí tuzemské rockové vody od roku 2010. Historie jednotlivých členů ale sahá o něco dále a fanoušci mohli některé z nich vidět například v kapelách Do řady, Walda Gang, Prokoho ad. Liberečtí RAIN stojí spolupořadatelsky nejen za zmiňovaným Fryyfestem, ale samozřejmě i festivalem Exploze. Na letošní rok připravila tahle crossoverová banda nové album Tři papírový lodě. Pokud vše klapne podle plánu, na festivalu by jej měla skupina slavnostně pokřtít. Jablonečtí DANGAR SIX si před nedávnem opět vyzkoušeli, jaké je to pořádat vlastní festival, a tak se přijedou do Nového Města pod Smrkem především dobře bavit. A samozřejmě s sebou přivezou i pořád aktuální muziku z posledního alba Temná doba. Klasické hity nestora českého bigbítu Petra Jandy, který letos oslavil úžasné 80. narozeniny, připomene mladoboleslavský OLYMPIC REVIVAL OFFICIAL. I tahle kapela letos slaví kulaté narozeniny, a to rovných 20 let.

Vstupné na festival Exploze 2022 je lidových 150 Kč a další informace najdete například na FB události či pořadatelských facebookových profilech.

Související odkazy:
www.facebook.com/events/911880869422430
www.facebook.com/fryyfest
www.facebook.com/sdhnmps


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 732

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *