RockShock

Internetový rockový magazin

Rot Kart Fest už připravuje třetí ročník

Text: Jiří Olszar

Není to tak dávno, kdy se zavřely brány areálu Losinka v Rapotíně, kde proběhl druhý ročník úspěšného charitativního festivalu Rot Kart Fest, a pořadatelé již oznámili první informace ke třetímu ročníku a představili i první účinkující. Festival proběhne ve dnech 27.–29. 5. 2022, tentokrát v novém areálu u Sýpky vedle podniku Velkolosinské pralinky ve Velkých Losinách.

Tak jako v předchozích případech, i příští rok bude festival podporovat Dětské oddělení Hemato-onkologické kliniky FN Olomouc a také malého bojovníka Dominička z Velkých Losin, jehož příběh si můžete přečíst zde: www.dobrasrdce.cz/inpage/dominicek. Pokud se vám myšlenka tohoto festivalu líbí a rádi byste ji podpořili už nyní, můžete tak učinit jakýmkoliv finančním darem na transparentní účet 000000-4092625013/0800.

Nejlepší způsob podpory ale samozřejmě bude dorazit přímo do Velkých Losin a dopřát si jako bonus i spoustu skvělých kapel, které také svým dílem přispějí k tomu, aby udělaly radost těm, kteří to potřebují nejvíce, tedy nemocným dětem. Fanoušci se mohou těšit na jednu z nejlepších severomoravských kapel PORTA INFERI, která se zde skvěle předvedla i během prvního ročníku. Z východních Čech dorazí rock/metalová parta ALŽBĚTA, která v letošním roce oslavila deset let existence a k tomuto výročí vydala i páté studiové album Pavučina. Letos se hodně líbila legendární MORAVA; příští rok si své vystoupení zopakuje a oslaví při tom i své 35. narozeniny.

Za tuzemskou smečku se jistě dají označit i symphonic/blackmetaloví WELICORUSS (původem z Ruska), kteří jsou již několik let usídlení v Praze a patří k festivalovým ozdobám v Čechách i na Moravě. Své nesporné kvality předvedli například na svém výborném loňském albu Siberian Heathen Horde. Zaštěkat přijedou i ‘staří psi‘ LAUTR z Ostravy, tedy zkušení borci v ne příliš starém hard & heavy bandu. Další zkušení muzikanti se představí v heavymetalové kapele PERSEUS. Přestože se jedná o zkušené hráče, věkové rozpětí jednotlivých členů přesahuje jednu generaci. Na kontě by už měli mít svůj nový počin Mor. Doslova patrony festivalu se stali hardcore/crossoveroví FORREST JUMP, kteří nevynechají ani třetí ročník, a pokud půjde vše podle plánu, také představí nové album.

Punkrocková skupina PRYOR z Náměště na Hané má s charitativními akcemi také své zkušenosti. Nejenže se jich aktivně a ráda účastní, ale letos se dokonce na jedné podílela – Parcifalfestu. Slovenská rocková dračice LERA přijede představit svou poměrně novou kapelu a také své zbrusu nové album Birdʼs Eye View, které před pár dny pokřtila. Na stagi nebude chybět ani speed/heavy/rock’n’rollová legenda OCELOT, jejíž začátky se datují už někam ke konci 70. let minulého století. Pořádnou dávku melodického power/speed metalu naservíruje poděbradská kapela RIMORTIS. Ta právě pracuje na novém albu Věčnost živlů, a pokud vše klapne, na Rot Kart Fest jej už přiveze v plné parádě.

A na své novince pracuje i jihlavská heavy/gothic skupina LADY KATE, takže i v tomto případě se dá očekávat nějaká ta ochutnávka. Zatím ještě poměrně nová kapela DONOR ze Vsetína připomene svůj eponymní debut z roku 2018, který je plný našlapaného heavy metalu. Takový je zatím výčet doposud potvrzených účinkujících, který se jistě o nějaká jména ještě rozroste. Bližší informace najdete na Facebooku a FB události, později i na nových oficiálních stránkách.

Související odkazy:
www.facebook.com/RotKartFest
www.facebook.com/events/3000867083469697


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1098

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *