RockShock

Internetový rockový magazin

Citron se vrací na koncertní pódia!

Text: David Havlena
Foto: Jiří Olszar

Nejbližší koncerty legendární metalové kapely CITRON odehraje za bicími ostřílený Zdenek Pradlovský. Už tento víkend se Citron se svou živou show představí v Přepeřích a na Fryyfestu v Bakově nad Jizerou. Půjde o první koncerty od březnového úmrtí kapelníka Radima Pařízka.

Pradlovský vystoupí s kapelou coby hostující bubeník. Matador nejen české hard & heavy scény má za sebou působení v Kreysonu, Vitacitu nebo Master, u kterých působil posledních šestnáct let. Právě Pradlovský bude hostovat na nadcházejících sobotních akcích. Až do března letošního roku patřil bubenický post výhradně kapelníkovi Radimovi Pařízkovi. Ten bohužel 2. 3. 2021 náhle zemřel. Citron se i přes tuto tragickou událost rozhodl pokračovat dál.

Pozici leadera nyní zastává Pařízkův syn Radim, který současně působí na postu baskytaristy. Fanoušci samozřejmě uvidí v akci zpěváka Láďu Křížka, rockovou dračici Tanju a dojde i na smršť největších hitů Citronu. Lidé nepřijdou ani o atraktivní scénu a oblíbené skladby z éry Rebelie rebelů. Kapela nebude letos chybět také na mezinárodním festivalu Rock Castle v Moravském Krumlově. Zde Citron zahraje v sobotu 21. 8. před německou heavy legendou Udem Dirkschneiderem. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji zde.

Kapelník Radim Pařízek starší byl odhodlaný navázat na zatím poslední album Citronu Rebelie rebelů (2016). Novinka měla vyjít ještě letos. Pařízek měl dokonce připravený nový materiál a na některých skladbách se už postupně pracovalo i ve studiu. Fanoušci se podle slov Pařízka mladšího nové desky nakonec dočkají: „Příprava nového alba je v procesu, jeho základem budou tátovy písně, které na desku složil. Další informace i ohledně chystaného turné poskytneme po plánované osobní schůzce kapely.“ Své představy o nové desce zmínil Radim Pařízek starší ve svém posledním rozhovoru, který se natáčel měsíc před jeho smrtí v domovském studiu Citron.

Nejbližší koncerty:
31. 7. – Přepeře – od 18.00 hod.
31. 7. – Fryyfest, Bakov nad Jizerou – od 23.00 hod.
21. 8. – Rock Castle, Moravský Krumlov

Související odkazy:
www.citron-group.cz
www.facebook.com/citrongroup


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 481

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *