RockShock

Internetový rockový magazin

Baška u Frýdku-Místku se příští víkend promění v metalové peklo

Text: Jiří Olszar

Kultovní polda Harry byl pěkně drsný chlapík a v podobně drsném stylu bude ve dnech 30. a 31. července 2021 probíhat i oblíbený Harryfest. Ten je určen především milovníkům tvrdších žánrů, jako jsou thrash, death, grind, hardcore apod. Line-up vypadá pěkně našlapaně, takže v areálu Hospody U Studny v Bašce u Frýdku-Místku rozhodně nuda nebude.

V pátek 30. 7. 2021 odstartují v 15.30 hod. celý fest punk/hardcoroví 128 POSLEDNÍCH z Bohumína. Pořádný thrash z Valach bude znít v podání mladé smečky REFORE, která letos vydala výborné debutové album Built To Nothing. Z Václavova u Bruntálu dorazí thrash/grindová prasárna DEMAGE a chybět nebudou ani kultovní deatheři SCABBARD, kteří v loňském roce představili pěkně našlapané nové album V říši zla. Ozdobou prvního dne bude dozajista vystoupení legendární zabijácké smečky MELANCHOLY PESSIMISM. Jejich drtivý death metal zní českými luhy a háji již od roku 1992, a přestože nedávno přišli kvůli zničujícímu tornádu o zkušebnu, dorazí na fest v plném pětičlenném obsazení. Závěr pátečního večera bude patřit neméně zkušeným grinderům PURULENT SPERMCANAL.

V sobotu 31. 7. 2021 bude nálož muziky ještě větší a start ve 12.15 hod. si vezmou na starost melodeathoví KAZGAROTH z Ostravy, kteří se loni uvedli zajímavým debutem Horn Of Oblivion. Goregrindoví HYSTOS neexistují sice příliš dlouho, ale už se stihli představit na několika významných festivalech – naposledy na Obscene Extreme. Hardcore jako řemen naservírují ostravští KHATANO, spolek maniaků vzešlý z kapel Pathologist, Deaf99 či Deflorace. I pražští KOLOSS jsou poskládaní ze zajímavých, především pražských kapel. Na kontě mají sice jen jedno album Reborn (2019), ale na nových thrash/deathových flácích už pomalu pracují. Až z Českých Budějovic dorazí metaloví ‘djentlemani‘ COLP, kteří to už táhnou taky hezkou řádku let a mají venku úplně čerstvou EP palbu COLP 21, takže o nové fláky nebude na festu nouze.

Svůj úplně první koncert zde odehrají grindcoroví KOŽIS. Přijďte se podívat, kdo stojí za tímto novým projektem. Možná budete překvapení… Na pódiu nebude chybět ani hardcorový projekt TRÜSTÄN TRÖY – TISÍC VÜNÍ BOLESTI. Jediným zástupcem slovenské scény bude kapela ČAD. I ti patrně okoření svůj zabijácky thrashový set nějakými novinkami, neboť právě dokončují nové album, následovníka skvělého počinu Zabi ma z roku 2019. Z Brna pak dorazí nesmírně zkušená death/grindová smečka MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY. Samotný závěr festivalu pak bude patřit havířovské úderce SOUL MASSACRE, která si pomalu, ale jistě vydobývá pozici jedné z nejlepších deathmetalových kapel u nás. Potvrdit by to měla i na novém albu Despair Of Human Being, která vyjde v srpnu pod Pařátem.

Další informace najdete na FB události www.facebook.com/events/1300719956777632.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *