RockShock

Internetový rockový magazin

Fryyfest hledá podporu v rámci streamovaného minifestu

Text: Jiří Olszar

Severočeský Fryyfest musel už dlouho připravovaný jedenáctý ročník, kde byly mimochodem potvrzeny takové kapely jako THE IRON MAIDENS, GRAVE DIGGER, BONFIRE nebo THE EDGE OF REASON, odložit až na letošní rok. Jak ale jiní pořadatelé vědí a zasvěcení fanoušci tuší, i odložení takovéto akce s sebou nese nemalé náklady, byť by se mohlo někomu mylně zdát, že se zkrátka nic neděje.

Než se tedy fanoušci vydají 30.–31. 7. 2021 do Volnočasového areálu v Bakově nad Jizerou, kde si doufejme užijí živou muziku již v plné parádě, vymysleli pořadatelé Fryyfestu online verzi takového menšího festivalu, během kterého by mohli potenciální návštěvníci aspoň částečně zahnat svůj hlad po živé muzice, podobně jako kapely, které se v rámci minifestivalu představí.

Akce s názvem Online minifest na podporu festivalu Fryyfest proběhne 4. dubna 2021 od 12.00 hod. v rámci projektu TV Scéna 2020 (www.scena2020.cz) a představí hned několik zajímavých interpretů včetně speciálního hosta. Tím nebude nikdo jiný než hardcorem odkojená crossoverová smečka FORREST JUMP. Právě v těchto dnech makají na nových skladbách, takže se nechme překvapit, zda nějaká novinka zazní i během live streamu.

Dále se v rámci minifestu na pódiu předvede severočeská crossoverrocková skupina RAIN, která také nesedí se založenýma rukama a právě v těchto dnech představila svůj zbrusu nový a pěkně nabroušený klip Král Popel Nic. Chybět nebude ani ‘podniková‘ rocková kapela HAKELBAND, která se podobně jako RAiN představí i na samotném Fryyfestu. Z Chlumce nad Cidlinou dorazí vikinská heavymetalová horda VANAHEIM. Ta letos také uvedla jednu novinku, a sice singl Za obzor. Své hlasivky streamovaně provětrá i herec a zpěvák LADISLAV SPILKA, kterého si mohou fanoušci pamatovat z kapely Rimortis, nově pak ze zmiňovaného klipu skupiny RAiN.

Online minifest na podporu festivalu Fryyfest bude možné sledovat zdarma, ale ti, kdo mají Fryyfest rádi nebo jej chtějí podpořit jen tak, mohou poslat jakýkoliv finanční dar. Více informací najdete pod níže uvedenými odkazy.

Související odkazy:
FB událost live streamu – www.facebook.com/events
Web festivalu – www.fryyfest.cz
FB festivalu – www.facebook.com/fryyfest
FB událost festivalu – www.facebook.com/events
YouTube festivalu – www.youtube.com
Web TV Scéna 2020 – www.scena2020.cz
FB TV Scéna 2020 – www.facebook.com/scena2020

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 467

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *