RockShock

Internetový rockový magazin

Heavy Sentence vydají v květnu debutové album Bang To Rights

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

28. května vyjde mezinárodně u Dying Victims Productions (CD, kazeta, digital) a Crypt Of The Wizard (12ʺ LP) velmi očekávané debutové album Bang To Rights britské heavymetalové skupiny HEAVY SENTENCE. K němu minulý týden představili první ochutnávku v podobě skladby Age Of Fire.

Heavy Sentence, jedna z nejžhavějších akvizic ožívající britské heavymetalové scény, od svého vzniku v polovině roku 2010 kladou důraz především na kvalitu než na kvantitu. Proto první EP nahrávka Protector / Darkest Hour vyšla až v roce 2017. Další EP Edge Of The Knife / Heavy Vengeance vyšlo hned v následujícím roce. Obě EP obsahovala jen čtyři songy, které se ještě v roce 2019 objevily i na kazetové kompilaci 7 Inches On Tape.

Obě původní nahrávky zdobí drsné undergroundové obaly a muziku, ze které je cítit zápal pro danou věc a také zkušenosti. Přestože je kapela na scéně poměrně krátce, v jejích řadách najdeme zkušené metalové veterány, známé například z působení v Aggressive Perfector, Wode, Exxxekutioner, Sump nebo Wóddréa Mylenstede. Pouhé čtyři písně spojené se známými jmény a živelnými koncerty tak logicky posílily očekávání plnohodnotného alba, které už se pomalu chýlí ke svému vydání.

Jak už bylo uvedeno, debutová nahrávka ponese název Bang To Rights a bude obsahovat 10 nadupaných skladeb na ploše 37 minut, které, ač klasicky, se derou dopředu jako dobře namazaný stroj. Je to prostě heavy klasika – nic víc, ale ani nic míň. Energické střední tempo je lehce zdrsnělé punkem, podobně, jak tomu bývalo v raných dobách NWOBHM.

Kapela se ale umí i pěkně rozběhnout jako gepard nadopovaný napalmem. Samozřejmě zde vystopujeme i známější klasické motivy Motörhead, kterým ale dávají vlastní cítění a charisma. Stejně tak dobře pracují i s vlivy ‘osmdesátkových‘ Thin Lizzy, klasických Saxon, ze kterých vystřelují paprsky spojitostí s Heavy Load, Omen, Lord Weird Slough Feg nebo October 31. Pořád to ale zní zatraceně nadčasově!

Seznam skladeb Bang To Rights:
1. Medusa
2. Cold Reins
3. Age Of Fire
4. Edge Of The Knife
5. Capitoline Hill
6. Heavy Sentence
7. On The Run
8. Wicked Lady
9. Possession
10. Broken Hearts

Související odkazy:
www.heavysentence.bandcamp.com
www.dying-victims.de
www.facebook.com/dyingvictimsproductions

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 620

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *