RockShock

Internetový rockový magazin

Švédská rocková skupina Saecred Spirit představila nový singl Immaculate Eyes

Text: ChessBoard Music / Jiří Olszar

Švédská rocková skupina SAECRED SPIRIT představila 19. února nový singl Immaculate Eyes – coververzi skladby kanadské zpěvačky, skladatelky a producentky Lisy DalBello.

Zpěvačka Anuviel výběr skladby komentuje: „Při práci na nových písních jsem narazila na toto staré demo, které jsme s klávesistou Lion’s Share Kayem Backlundem před mnoha lety udělali. Jsem velkým fanouškem Lisy DalBello a toto je má oblíbená píseň, proto jsme natočili cover Immaculate Eyes jen tak pro zábavu. Myslela jsem, že by mohla být takovým skvělým uvolněním a zároveň i malou poctou, než vydáme náš další ‘skutečný‘ singl z původního materiálu. Bohužel jsem měla nějaké zdravotní problémy, kvůli nimž jsme nemohli dlouho navázat na debutový singl Unbreakable.“

Saecred Spirit jsou ztělesněním hudebního dobrodružství objevujícího jedno z nejlépe střežených švédských tajemství. Jedná se o vzrušující cestu, která vypráví příběh Anuviel – ženské emisarky paralelního světa, který je velmi blízký tomu našemu, kde se ocitlo lidstvo na pokraji zkázy. Pravda je ale ještě znepokojivější, jak se brzy ukáže. Svět umírá velmi dlouho a je zatížen kakofonií mučených duší a nesouladem druhů, které touží po domově plném lásky a tepla.

Anuviel je předzvěstí života, strážce samotné podstaty času a prostoru a jako taková je bytost věčná. Je strážce tajného klíče, který otevírá brány, které vedou od Ashenova mostu na všechna místa ve vesmíru. S takovou mocí přichází velká odpovědnost i velké nebezpečí, takže musí skrýt své vnitřní světlo – zahalit oči před silami, které nechtějí nic jiného, než aby zde vládla temnota.

Anuviel je poslem naděje a síly. Její vlastní posvátný oř je jednorožec se schopností zpívat a osvítit svět. Jednota ducha přináší dar hudby. Je čas naslouchat a budovat sílu pro to, co přijde…

Immaculate Eyes – kredit:
Anuviel – zpěv
Lars Chriss (Lion’s Share) – kytara
Kay Backlund (Lion’s Share) – všechny ostatní nástroje
Mike Lind (Noterious.eu) – mastering
Niklas Nieminen (Man With The Hat) – video
Carl-André Beckston (Blekkmark Design Studio) – grafika
Tallee Savage – fotografie
Lisa DalBello – hudba a text

Související odkazy:
www.open.spotify.com/artist/63tKSCAD964jVvbtlHLlJQ
www.facebook.com/saecredspirit
www.youtube.com/SaecredSpirit
www.saecredspirit.bandcamp.com
www.orcd.co/kwo820y

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 470

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *