RockShock

Internetový rockový magazin

Modrou Vopici rozvibrovaly live stream koncerty Už nám teče do bot

19. a 20. února 2021, Praha, Modrá Vopice

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

V pátek 19. února a v sobotu 20. února se konaly live streamové koncerty Už nám teče do bot na podporu pražského rockového klubu Modrá Vopice. První koncert v pátek 19. února zahájil známý moderátor Tomáš Morávek a poté předal slovo Danu Horynovi a skupině Merlin.

Dan Horyna krátce promluvil ke všem sledujícím a vysvětlil, jak je pro českou rockovou scénu klub Modrá Vopice důležitý, a pokud by se ho nepodařilo zachránit, tak by pravděpodobně vznikl na tomto místě další autobazar nebo parkoviště. Poté již započal koncert legendární skupiny MERLIN, kterou Dan Horyna založil už v roce 1988 – letos tedy již kroutí 33. sezonu. V současné době jsou členy kapely Dan ‘Zeppelin‘ Horyna – zpěv, Vašek ‘Merlin‘ Kalaš – baskytara, Honza Nezval – bicí a Ondra Pátek – kytara. Nejvíce skladeb odehráli z alba Transmise a ke konci setu jsme si mohli vychutnat i kultovní song Tibet.

V sobotu jsme mohli zhlédnout dva sety. Nejdříve vystoupila punkrocková kapela 008 a začala hezky zostra Songem 69. Celkem odehráli 17 skladeb a nakonec zazněla píseň I Fuck You. Hoši byli velmi charismatičtí a zpěvák zaujal jak mě, tak jistě i sledující svými parádními výskoky.

Po krátké pauze nastoupila punkrocková horda PRASÁKŮV GAUČ z Kolína. Během jejich setu zazněly například songy Pečený prase, Peklo s princeznou, Chlupatý záda, Jeď na Kolín a další.

Co říct na závěr? Obě akce splnily svůj účel; a jestli nás nepotkají nějaká další drastická omezení, která by znemožnila pořádat i streamové pořady, můžeme se 5. března těšit na další streamový koncert s kapelami REFORE a INSISTENT, a tím podpořit oblíbený klub Modrá Vopice.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 806

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *