RockShock

Internetový rockový magazin

Finští Sielunvihollinen vydají v dubnu čtvrté řadové album

obal alba

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Finská blackmetalová horda SIELUNVIHOLLINEN podepsala smlouvu s vydavatelstvím Hammer Of Hate (sublabel Kvlt), u kterého vydá své čtvrté oficiální album Teloituskäsky. Nová deska by měla vyjít 2. dubna.

Sielunvihollinen vznikli v roce 2011 původně jako sólový projekt. Po vydání tří alb, několika split nahrávek, singlů a EP se ale z projektu zrodila regulérní kapela. Proti jiným blackmetalovým projektům tedy nejsou tak tajemní a postupem času se začali směle představovat fanouškům i naživo.

Nyní tedy, téměř přesně po dvou letech od předchozího počinu Kuolonkylväjä, přicházejí se svou čtvrtou nahrávkou Teloituskäsky. Nebezpečně přesné kytarové riffy se zakusují do srdce s žalostnou melodikou a navozují náladu trpké prohry i vítězství. Divoké rytmy závodí s časem nebo se změní do rázného marše a tempo se obratně mění s naprostou lehkostí podle nálady té které skladby. I rodný jazyk zde má své neobyčejné kouzlo a charisma. Vše zní pěkně zuřivě, přesto ale jasně a čitelně. Jako by do vás Sielunvihollinen bušili železnými pěstmi obalenými do sametu. Kapela to dělá prostě chytře a je jasné, že tady jde zkrátka do tuhého.

Sielunvihollinen jsou sice autenticky ponoření do klasiky 90. let, přesto ale šlapou po hrobech současnosti a s Teloituskäsky jednoznačně stoupají na vyšší příčky pomyslného světového žebříčku black metalu.

Seznam skladeb Teloituskäsky:
1. Tulen kaste
2. Murtunut peili
3. Varjot
4. Kahleidenkatkoja
5. Noitavaino
6. Teloituskäsky
7. Hukkuneet
8. Usvan tuoma

Související odkazy:
www.facebook.com/sielunvihollinen
www.sielunvihollinen.bandcamp.com
www.youtube.com/user/Sielunvihollinen1
www.kvlt.fi


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 296

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *