RockShock

Internetový rockový magazin

Modrá Vopice jako ohrožený druh. Pomoct můžete i vy!

Text: Modrá Vopice / Eva Houšková

Legendární pražský klub Modrá Vopice vysílá SOS. Kvůli nesmyslným a nelogickým opatřením vlády tu mají s malou přestávkou už téměř rok zavřeno. Začátek díky podpoře fanoušků a projektu na Hithitu ještě zvládli. Ale ačkoliv se vláda stále jen holedbá a pyšní mnoha ʻpodporami, dotacemi a programyʻ, které mají údajně vše vyřešit, na většinu z nich Modrá Vopice, stejně jako naprostá většina hudebních klubů, bohužel nedosáhla. Situace se tak nyní stala téměř neudržitelnou.

Jenže ʻVopičáciʻ nechtějí jen tak zhasnout, odpojit techniku, odevzdat klíče a prostě to zabalit. Jak oni, tak my všichni věříme, že jednoho dne zase budeme moct chodit do klubů na dobrou muziku a zase normálně žít. Ale aby pak vůbec bylo kam chodit,  nestačí jen nadšení a víra, jsou k tomu potřeba i finance. Proto se lidi z Modré Vopice rozhodli vás opět požádat o pomoc, tedy o finanční injekci, která jim umožní zaplatit alespoň nájem a další poplatky nutné k udržení zavřeného osiřelého klubu. A aby vám za tuto pomoc alespoň nějak poděkovali, připravili pro vás společně s kamarády akci s příznačným názvem Už nám teče do bot – dva live streamy, tedy online přenosy koncertů přímo z Modré Vopice.

V pátek 19. 2. tady od 19.00 hod. zahrají MERLIN s DANEM HORYNOU a o den později, v sobotu 20. 2. od 18 hod., to bude společný koncert kapel 008 a PRASÁKŮV GAUČ. Všichni samozřejmě budou hrát bez nároku na honorář. Na tyto online přenosy si můžete zakoupit vstupenky za cenu v rozmezí od 100–500 Kč; kolik zaplatíte, záleží jen na vás a vašich možnostech, jde o váš dobrovolný příspěvek určený na udržení klubu. Po zakoupení vstupenky získáte odkaz, na kterém budete moct koncert – nebo oba koncerty – sledovat.

Věříme, že ani vy oblíbený klub padnout nenecháte. Alena Nebeská z Modré Vopice k tomu ještě dodává: „Pokud se vše podaří a my díky vaší podpoře klub udržíme, věřte, že tyto koncerty nebudou jediné poděkování, které vám připravíme. Moc děkujeme za pomoc a za sdílení naší prosby. Velký dík patří zároveň všem zúčastněným, kteří se na této akci podílejí.“

Vstupenky si můžete koupit v síti GoOut zde:
Pátek 19. 2. 2021 – www.goout.net/cs/listky/merlin
Sobota 20. 2. 2021 – www.goout.net/cs/listky/prasakuv-gauc

Související odkazy:
Facebook klubu – www.facebook.com/MusicClub-Modrá-Vopice  
Událost na FB – www.facebook.com/events/135208211783459  

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 287

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *