RockShock

Internetový rockový magazin

Švédští metalisti Lion’s Share vzdávají hold Lemmyho památce novou coververzí Killed By Death

Text: Noterious Music / Jiří Olszar

Švédská heavymetalová skupina LIONʼS SHARE vzdala poctu Lemmymu a Motörhead skladbou Killed By Death prostřednictvím streamovacích a digitálních služeb k pátému výročí Lemmyho smrti (28. prosince) i nedožitým 75. narozeninám (24. prosince) jako oslavu jeho památky a hudby.

Zpěvák Lion’s Share Nils Patrik Johansson říká: „Lemmy je skutečnou definicí rockʼnʼrollu, a i když jsou Lion’s Share více heavy metal než rockʼnʼroll, Motörhead a Lemmy jsou pro mě velkou inspirací. Mluvili jsme o tom, jak překvapit naše přátele a fanoušky, a když jsem přišel s nápadem natočit skladbu Killed By Death, kytarista Lars ‘Chriss‘ Christmansson se toho okamžitě ujal a udělal skvělé aranžmá, které přímo nekopíruje originál, což by bylo zbytečné.“

‘Chriss‘ dodává: „Měli jsme to potěšení předskakovat Motörhead, Dio a Manowar na jejich turné Monsters Of The Millennium a všechny kapely se k nám chovaly mimořádně dobře. Lemmy byl tak skvělý a zábavný člověk, že na něj máme z tohoto turné spoustu skvělých vzpomínek. Velmi ‘cool‘ byl i švédský kolega Mikkey Dee (Motörhead, Scorpions), který natočil úvod našeho videa k písni Killed By Death. Ve videu jsou zahrnuty i skvělé fotografie, které Lemmyho fanoušci posílali z celého světa.“

Na konci roku 2018 Lion’s Share poprvé vydali nové pětistopé EP s remasterovanými skladbami i dvěma coververzemi od Ronnieho Jamese Dia. Kapela od té doby vydala několik dalších digitálních singlů, z nichž se některé objeví na novém studiovém albu. Nils i ‘Chriss‘ poznamenávají, že se jim vždy spolu pracovalo velmi dobře, a v tomto okamžiku je nejpřirozenější ponechat Lion’s Share jako duo, a když bude potřeba, přizvou ke spolupráci své hudební přátele.

V řadách Lion’s Share se objevili současní či bývalí členové KISS, Megadeth, King Diamond, HammerFall, Symphony X, Chimaira, Therion, Yngwie Malmsteen, Candlemass ad. O zvuk se v průběhu let starali mistři svého oboru – Jens Bogren (Arch Enemy, Opeth, Symphony X, Amon Amarth), Niklas Flyckt (držitel Grammy) a Ronny Lahti (Roxette, Europe, Glenn Hughes). Lion’s Share vystupovali společně s kapelami, jako jsou Motörhead, Manowar, Dio, Saxon, Iced Earth, Nevermore, U.D.O. či Dee Snider, a představili se na mnoha známých rockových a metalových festivalech.

Související odkazy:
www.lionsshare.org
www.lionsshare.bandcamp.com
www.open.spotify.com/artist/4yIytMmJ2tx30YdMAMkDSo
www.facebook.com/lionsshareband
www.youtube.com/lionsshare
www.instagram.com/lions_share_band

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *