RockShock

Internetový rockový magazin

TAMPELBAND – Za pět minut dvanáct

Vlastní vydání / 40:00

Začátkem letošního roku vyšlo nové a zároveň debutové CD Za pět minut dvanáct skupiny Tampelband, která už víc než 15 let brázdí východočeská pódia. Jedná se tedy stále o mladou nadějnou kapelu. CD obsahuje 8 správných bigbítových vypalovaček a jako bonus ještě dva live covery.

Deska má své plusy i minusy. Nad výborně sehranou partou muzikantu vyčnívá zajímavý chraplavý zpěv Fandy Kalenského. Když se více zaposlouchám, jako bych slyšel Standu Hranického nebo Briana Johnsona. A velmi dobře se zde prezentuje i bubeník Matěj Janda, o kterém v budoucnu určitě ještě uslyšíme.

Hitovkou alba je určitě hned úvodní skladba Rocková duše, na druhou pak aspiruje Hejkal. Na správné bigbítové zábavě nesmí chybět ploužák, tady je zastoupen předělávkou Canʼt Stand The Night od Accept s velmi zdařilým českým textem pod názvem Hledaní.

Deska má výborný zvuk, na kterém se podepsalo studio Hitmakers. Klobouk dolů! Abych ale jen nechválil, tak ještě něco k těm minusům, které pro mě osobně nejsou podstatné a na hudbu samotnou nemají žádný vliv. CD je vloženo do úzké krabičky a chybí mu zadní booklet. To je ale jen kosmetický detail, takže kdo má rád poctivý bigbít, neměl by si nechat Tampelband ujít ani naživo. Letos se představí i na několika větších festivalech a já jejich produkci mohu jen doporučit.

minimum 1, maximum 5

Zdenek Svoboda

www.tampelband.estranky.cz


DALŠÍ RECENZE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1100

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *