RockShock

Internetový rockový magazin

Další rána pro metalový svět. Nečekaně zemřel frontman The Black Dahlia Murder Trevor Strnad

Text: Jiří Olszar
Foto: Lukáš Loužecký

11. květen 2022 se zapíše do paměti metalových fanoušků jako další černý den. Zcela nečekaně a krátce po svých 41. narozeninách (3. 5. 1981) zemřel americký zpěvák TREVOR STRNAD, frontman melodic/deathmetalové ikony THE BLACK DAHLIA MURDER. Spolu s kytaristou Brianem Eschbachem tvořili nerozlučnou dvojici, která držela kapelu pohromadě od samotného vzniku v roce 2001 až do onoho tragického dne.

Příčina úmrtí zatím nebyla oficiálně potvrzena, ale spekuluje se o možné sebevraždě, což by vysvětlovalo uvedení telefonního čísla na národní záchrannou linku prevence sebevražd pod oficiální zprávou na kapelním facebookovém profilu. V jednom rozhovoru dokonce zpěvák uvedl, že poslední dva roky pro něj byly neskutečně těžké a náročné na psychiku. Hudba pro něj byla vším, proto velice těžce nesl, že se jí nemohl věnovat naplno. Doufal ale v lepší časy, a když slavil 40. narozeniny, vyslovil neskromné přání, aby The Black Dahlia Murder fungovali ještě aspoň dalších 20 let.

Zda se jeho přání vyplní, to už se nikdy nedoví; a jisté ani není, zda se skupina dokáže z tohoto šoku vůbec vzpamatovat. Nahradit jej totiž bude určitě nemožné, neboť jak popisují jeho spoluhráči, hudební kolegové i fanoušci, se kterými se osobně setkal, byl to neskutečně milý a pohodový chlapík a skvělý bavič a nepochybně i hudební osobnost. Měl obrovský hudební přehled a mnozí o něm hovořili jako o chodící encyklopedii.

Trevor Scott Strnad, jak zní celé jeho jméno, odešel až příliš brzy, ale zanechal po sobě spoustu skvělé muziky. Jen se svou domovskou kapelou natočil devět řadových alb, několik EP, demo či split nahrávek. Jeho hlas je ale možné slyšet i na spoustě dalších nahrávek. Namátkou například Aborted, Benighted, Broken Hope, Cannibal Corpse, HateSphere, Metal Allegiance, Pathology ad. Naposledy se jeho hlas objevil na letošní EP nahrávce skupiny Kanonenfieber a ke slyšení bude i za pár dní na nově vydaném EP Baest. V roce 2012 byl i hostujícím vokalistou tribute projektu Death To All. Je toho mnoho, co ve svém životě dokázal, a určitě by toho dokázal ještě více. Osud tomu chtěl ale jinak a jeho duše se nadobro odebrala do ‘říše bez slunce‘.


DALŠÍ ROCK HEAVEN

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 914

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *