RockShock

Internetový rockový magazin

Charitativní HOPEfest bude pomáhat malé Michalce z Jičína

Text: Jiří Olszar

Organizace Naděje z kamionu, z. s., v čele s kamioňákem Jiřím Hučkem se již delší dobu snaží pomáhat těm, kteří to potřebují nejvíce – nemocným či různě zdravotně hendikepovaným dětem. Navíc se každým rokem snaží rozšířit své pole působnosti – a nejinak tomu bude i letos. V areálu Matějkova cvičiště v Jičíně se 16. 7. 2022 uskuteční zbrusu nová charitativní akce s názvem HOPEfest. Ten bude pomáhat malé Michalce z Jičína, které budou v době konání festivalu téměř přesně čtyři roky.

Michalka se narodila s těžkým poškozením páteře a tzv. golfovou nohou a prakticky hned po narození musela absolvovat několik operací. Přestože se operace povedly, nedávali jí lékaři příliš šancí na to, aby mohla někdy normálně chodit. Malá bojovnice ale s těžkým osudem statečně bojuje a dělá neuvěřitelné pokroky v léčbě. Ostatně podívat se na to, jak zvládá své zatím nesmělé krůčky, můžete na Facebooku nebo stránkách Naděje pro Michalku. Vše se samozřejmě zatím děje s pomocí podpůrných pomůcek, ale snem Michalky a jejích rodičů je, aby to někdy zvládla i bez pomůcek. To bude samozřejmě stát hodně času i peněz, takže pokud vám není osud malé Michalky lhostejný, můžete ji podpořit nejen svou účastí na festivalu, ale už nyní třeba zasláním jakékoliv částky na transparentní účet Naděje z kamionu, z. s., 2101680972/2010, v. s. 1607 (zpráva pro příjemce – Michalka).

Facebook – www.facebook.com/Naděje-pro-Michalku
Web – www.nadejepromichalku.cz

Součástí charitativních akcí Naděje z kamionu, z. s., je i tradičně bohatý hudební program. Co se týče samotného HOPEfestu, ten bude tentokrát multižánrový. Country bude mít na festivalu zastoupení v podobě legendární skupiny GROŠÁCI, jejíž historie by se dala mapovat až do roku 1969, kdy ještě hrála pod jinými názvy. Zkrátka a dobře – hodně zkušená parta muzikantů. Na veselou punkrockovou strunu pak udeří jičínská kapela FÉNIX, která ‘povstala z popela‘ v roce 1999, takže také žádní zelenáči. Chybět nebude ani česko-italská hardrocková skupina ROCK N ROLL ARMY, v jejímž čele stojí kytarista a zpěvák s italskými kořeny Captain Marco Mendess.

V pozdějším hracím čase se bude pěkně přitvrzovat. Z Turnova přijedou velcí black/deathoví drsňáci PURNAMA, kteří ale mají svá srdce na tom nejsprávnějším místě a pravidelně pro charitu něco dělají. Poslední skvělá nahrávka Flame Of Rebellion vyšla v roce 2020, ovšem na letošní rok chystá kapela opravdu něco velkého. Nechme se tedy překvapit. Pěkně tvrdě na to vlítne i novojičínská PORTA INFERI, pro kterou rovněž není charita ‘sprosté slovo‘. Po právu se může považovat za nejlepší tuzemskou moderně metalovou kapelu, které už začínají být hranice ČR docela těsné. Ostatně jejich kvality potvrdil i poslední kousek z jejich dílny Behind The Wall (www.youtube.com). A ke slyšení bude i pořádně řízný thrash metal v podání legendárních V.A.R., kteří to drtí už od roku 1989 a pořád jim neubývají síly, což dokázali například i na své poslední nekompromisní řadovce …temná. V setlistu ale jistě nebudou chybět ani jejich kultovní fláky.

Program je tedy více než zajímavý, i když samozřejmě na prvním místě zde půjde především o to, aby mohli všichni prostřednictvím HOPEfestu přiblížit malou Michalku jejímu snu, který se může jiným zdravým dětem zdát jako zcela běžná věc.

Související odkazy:
www.facebook.com/events/219184786857237
www.nadejezkamionu.cz
www.facebook.com/nadejezkamionu


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1233

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *