RockShock

Internetový rockový magazin

Drunken Fools připravují nejkrvavější hudební videoklip

Text: METALMESSAGE / Jiří Olszar
Foto: Meike Matzen

Rockeři DRUNKEN FOOLS z německého Hamweddelu se chystají pokořit neobvyklý světový rekord. V rámci propagace nového koncepčního alba, které by mělo vyjít začátkem příštího roku, chce skupina připravit propracovaný videoklip k nové skladbě Blutnacht, ve kterém by mělo být použito rekordní množství umělé krve.

Drunken Fools chtějí zrealizovat myšlenku producenta a režiséra klipu Fritjofa Heyna. Fanoušek hororových filmu vytvořil koncept, ve kterém odkazuje na béčkovou klasiku Braindead od Petera Jacksona. „Vypočítal jsem, kolik krve za minutu bylo použito v Braindead, abychom mohli natočit nejkrvavější hudební video všech dob,“ říká nadšeně Heyn o neobvyklém projektu.

Text Blutnacht popisuje noc před středověkou bitvou. Bojovníci pořádně oslavují a odvážně se připravují na příští den. „Celý koncept našeho nového alba je založen na knihách Bernarda Cornwella, které již byly představeny v televizním seriálu The Last Kingdom ,“ říká zpěvák a kytarista Sönke Martens, který k této skladbě napsal text. Děj se odehrává v Anglii kolem roku 1000 n. l.

Samotné natáčení videa vyžaduje velké úsilí – zejména pro amatérskou kapelu. Skupina si mimo jiné zajistila spolupráci s Carstenem Dellem z Haale, který již má zkušenosti z různých televizních produkcí a může poskytnout obrovskou zásobu středověkých rekvizit.

Drunken Fools připravují nové album v nahrávacím studiu Holstein v Seefeldu, kde úzce spolupracují s jeho majitelem a hudebním producentem Allanem Murdochem (ex-Highlander, ex-Message). V současné době vytvářejí základní struktury nových skladeb, nejprve ale plánují vydat skladbu Blutnacht jako singl a videoklip. „Spolupráce s Allanem posouvá naši hudbu na zcela novou úroveň. Budeme znít tvrději a rockověji než na našem posledním albu,“ říká bubeník Marcus Junge.

Aktuální sestava kapely:
Maleen Stangier – zpěv
Sönke Martens – kytara a zpěv
Frank Hauschildt – baskytara
Jasmin Grünau – klávesy a kytara
Viola Dolenc – housle Marcus Junge – bicí
+ Sebastian Reimers – technika a vybavení

Související odkazy:
www.jasvero97.wixsite.com/meinewebsite
www.facebook.com/Drunkenfoolsrock
www.youtube.com/channel/UCY_rTgatU2MjJ5vWpGW8yqw


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 19505

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *