RockShock

Internetový rockový magazin

Naděje z kamionu, z. s., zve na Novoměstský Tuplák

Text: Jiří Olszar

Slavnosti piva a dobrého jídla s názvem Novoměstský Tuplák se uskuteční 19. září 2020 v Novém Městě nad Metují pod hlavičkou Naděje z kamionu, z. s., v areálu bývalých kasáren. A jak už bývá u Naděje z kamionu, z. s., zvykem, i tato akce bude mít charitativní podtext. Tentokrát půjde výtěžek akce pro speciální mateřskou a základní školu NONA, o. p. s., v Novém Městě nad Metují, která zajišťuje výchovu a vzdělávání dětem a žákům s mentálním postižením, kombinovanými vadami a autismem.

Jak už samotný název akce napovídá, těšit se mohou především příznivci zlatavého moku, kterým uvaří pivní laskominy ti nejlepší sládkové. Celkem se k účasti přihlásilo šest menších pivovarů. Ochutnat tak bude možné pivo Měšťanského pivovaru Klenot z Hradce Králové. Pivovar Rampušák z Dobrušky přiveze pivo dělané s dlouholetou tradicí, jeho historie sahá až do 14. století. Naopak nejmladším pivovarem bude Zrzavá Veverka z České Lípy, jehož pivo mohli ochutnat například návštěvníci loňského NADĚJEfestu. Další pěnivé kousky bude servírovat Pivovar Kamenice z Kamenice nad Lipou či kácovský pivovar Hubertus. A tradiční pivo z Rychnova nad Kněžnou poteče proudem díky Městskému Podorlickému pivovaru.

Ochuzeni samozřejmě ale nebudou ani příznivci dobré muziky. Hudební program odstartuje ve 14.00 hodin country kapela DOBRÁ PÁRA, která má v repertoáru zejména dobře známé country pecky, které si u piva jistě všichni rádi zazpívají spolu s kapelou. V setlistu by neměly chybět třeba Báječná ženská, Panenka, Buráky, Poslední kovboj a mnohé další chuťovky. Na vlně country se ponese hudební program i s brněnskou kapelou JOHNNY CASH REVIVAL. Díky jejich frontmanovi a velkému obdivovateli Johnnyho Cashe Petru Horákovi si tak budou moci všichni připomenout podmanivý hlas a nesmrtelné hity legendárního ‘Funebráka’.

Podvečer už bude patřit skupinám tvrdšího hardrockového ražení. Pražští METALCRAFT zatím neměli kvůli korona krizi možnost naživo představit svého nového zpěváka Mr. Steelyho, takže jsou na živé hraní patřičně nažhavení. Nový zpěv letos představili zatím aspoň na EP nahrávce Cannonball (remix 2020), na kterou vybrali tři skladby z výborného loňského debutu Cannonball. Pořádný hard’n’roll pak zahrají královéhradečtí MANUAL, kteří se na akcích Naděje z kamionu, z. s., objevují poměrně často. V loňském roce oslavili desetileté výročí existence, ke kterému nadělili fanouškům nové best of CD Deset kvaltů, jehož součástí jsou i dva zbrusu nové songy – Rockovej táta a Rohatej.

Související odkazy:
www.facebook.com/events/408820283380660
www.facebook.com/nadejezkamionu
www.zsnonanmnm.cz

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 56

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *