RockShock

Internetový rockový magazin

Písničkář Vlčák známý z projektů Vivienʼs Shadow či Out Of Silence vydává album Now

Text: Anna Mašátová

Začalo to hraním na ulicích Amsterdamu, roky na scéně v kapelách, o patnáct let později vychází českému hudebníkovi a songwriterovi Jakubovi Novákovi aka VLČÁKOVI první sólové dlouhohrající album s názvem Now.

Now zahrnuje sedm melodických skladeb s emotivním zpěvem a nadžánrovým přístupem kombinujícím folk, indie rock a současnou elektroniku. Texty reflektují osobní zkušenost a vnitřní touhy, životní cesty i společenská témata – vztahy, osamělost, vyloučenost.

Jako hosta přizval Novák na Now producenta a hudebníka Jana Brambůrka (syntezátory, klávesy, perkuse), v jehož ústeckém Tajným studiu album vznikalo. Za masteringem stojí Ecson Waldes. Naživo Vlčáka někdy doprovází jeho manželka, violoncellistka a zpěvačka Jana.

Vlčák vyrůstal v Novém Strašecí; prostředí malého města se značnou koncentrací kreativních lidí, ale i podzimní sychravost a nemizící mlhy Nováka výrazně inspirovaly a motivovaly k uměleckému rozvoji. Debutové EP Justice (2010) výrazně rozšířilo posluchačskou základnu, po přestěhování do Prahy se stal součástí indiefolkové scény i díky sérii Večerů jiného folku. Vystoupil na festivalech Žižkovská noc, United Islands, pódium sdílel se spřátelenými projekty Kuby Alexy, písničkáři Sunbeamem, Ernestem Volterem, kapelou Emozpěv, písničkářkou Žofií Kabelkovou nebo kapelou Lake Malawi. Dlouhých čtrnáct let od vydání Vlčákova debutu vyplnil Jakub Novák dalšími hudebními projekty jako Vivienʼs Shadow, Out Of Silence nebo NOVAKRAUS.

Deska Now vychází digitálně 22. května 2024 u vydavatelství Yannick South Records. Křest proběhne na konci září na Střeleckém ostrově v Praze, kromě Vlčáka vystoupí také Kuba Alexa, Reeko (Selfish), David Melichar (Dirty Airlines), Jan Reesha Richter (High Five) a další. Součástí bude také uvedení Alexovy kompilace spřátelených projektů D.I.O. (Do It Ourselves), na kterou Vlčák přispěje singlem Home Again.

Multilink alba – www.songwhip.com/vlcak/now

Související odkazy:
www.vlcakuk.bandcamp.com
www.facebook.com/vlcakuk
www.instagram.com/vlcakuk
www.bandzone.cz/vlcakuk
www.youtube.com/@vlcakuk


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1625

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *