RockShock

Internetový rockový magazin

Téměř za týden se odehraje akce Šumný Šumperk – Slavnosti města

Text: Zuzana Králová

Slavnostní zahájení proběhne v sobotu 1. června v 10.30 hodin na náměstí Míru u radnice a bude pokračovat průvodem s částečným odkazem na Malou Vídeň a pozdější období první republiky. Návštěvníci budou mít před samotným průvodem příležitost si zdarma prohlédnout radniční věž anebo si užít přehlídku autoveteránů, do kterých následně nasednou radní v prvorepublikových kostýmech. Do průvodu se také zapojí herci studia D123 nebo chůdaři, kteří pobaví i nejmladší návštěvníky, a všechny také čeká malé překvapení.

Po celý den je připraven bohatý program pro všechny generace. „Jsme rádi, že se součástí Šumného Šumperka stalo několik institucí a příspěvkových organizací, které zpestří náš program. SVČ Doris pro návštěvníky připraví Malou vídeňskou kavárnu s výrobními a pohybovými aktivitami i stylový fotokoutek. Knihovna T. G. Masaryka bude v prostorách U sovy před Vlastivědným muzeem nabízet knihy Město čte knihu i další regionální literaturu,“ přibližuje jednatelka Domu kultury Hana Písková.

Dále kino Oko připraví v pátek 31. 5. letní promítání na své zahradě, kde uvede pohádku Princezna na hrášku. Do sobotního programu se zapojí také herci studia D123 a vytvoří po městě automat šumperských osobností. Návštěvníci tak budou mít možnost potkat a poslechnout si krátkou etudu o Leo Slezákovi, Aleši Valentovi, Pavlu Landovském a dalších osobnostech spjatých se Šumperkem.

Až do středy 29. 5. mohou zájemci soutěžit na facebookové události či Instagramu Domu kultury o dvě vstupenky na sobotní koncert do Pavlínina dvora, kde vystoupí například písničkář MICHAL HORÁK, známá šumperská kapela TROCHA KLIDU, čtyřčlenná kapela UNOTRIO nebo populární skupina JELEN. Celý večer bude zakončen light show skupiny Postrpoi.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1667

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *