RockShock

Internetový rockový magazin

Poletíme? tuší, že Hvězdy těžký to maj. Aktuální singl a klip předznamenávají nové album

Text: Supraphon

Nejdřív POLETÍME? vyzývali Můžeš mi říct. Pak možná trochu vyděsili fanoušky, když frontman a úspěšný výtvarník Rudolf Brančovský zpíval Už nechci bejt muzikant. Teď se ukazuje, že to vše spělo mimo jiné ke zjištění, že Hvězdy těžký to maj. Právě tak se totiž jmenuje v pořadí třetí ochutnávka z nového řadového alba populární kapely, které ponese stejný název jako aktuální singl a osmičlenný energický ansámbl jej pokřtí na svém doposud největším samostatném koncertě 17. října ve velké Lucerně. Skladbu, jež si bere na mušku do jisté míry povrchní svět hvězd a hvězdiček, doprovází zábavný klip v režii Radima Věžníka.

„Když jsem tuhle píseň psal, myslel jsem na celebrity tak nějak celkově. Na ten nafouknutý svět, který je zdánlivě plný štěstí. Na tu dřinu, co vede k vrcholu, a na ještě větší dřinu se na něm udržet. Taky na strach z toho, že lidi přestanete zajímat a bavit. Celebrity jsou vlastně takoví bohové z Olympu, které jsme si stvořili. Stejně jako všechno to papírové kolem nich, co se tváří jako nehořlavé,“ říká k nové písni Brančovský. Ten si navíc v doprovodném klipu střihl hned dvojroli, když v něm není jen za muzikanta, ale také za všemi obletovaného opičáka, který tak trochu po svém proplouvá nablýskaným světem, jenž má však i svou odvrácenou, občas až nepěkně zamazanou tvář.

Novinka zároveň leccos napovídá i o charakteru nového alba jako takového, jehož vydání je naplánováno na 7. června. Typická, často velmi originální poetika Poletíme? je samozřejmě stále patrná a jasně rozpoznatelná na první dobrou. Co se však lehce mění, je celkový zvuk kapely. Přibývá energičnosti, dynamičnosti a v určitém smyslu i jisté rockovosti. Jinými slovy – dosud vydané singly naznačují, že se parta okolo Brančovského těší výborné formě. Stále si ale drží i svou charakteristickou divokost, která je značně nakažlivá zejména na koncertech, což mimo jiné skvěle zachycuje i loňský živák z brněnského klubu Fléda Best of do gramofonu, jímž Poletíme? oslavili 15 let na scéně.

Nechcete-li přijít o žádné aktuality (nejen) k novému albu Hvězdy těžký to maj, sledujte Facebook a Instagram kapely. Pokud byste některé z nových skladeb rádi ochutnali také naživo, koncertní diář www.poletime.info/koncerty skýtá celou řadu příležitostí, přičemž jedním z pomyslných vrcholů celého roku bude dosud největší samostatný koncert v historii kapely, který proběhne 17. října ve velké Lucerně (www.goout.net).


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1570

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *