RockShock

Internetový rockový magazin

Kopřivničtí Sunar Rock představili nový videoklip Bez víry

Text: Sunar Rock

Kopřivnická skupina SUNAR ROCK přináší novinku v podobě zbrusu nového videoklipu Bez víry. Jeho premiéra proběhla veřejným promítáním po koncertu 3. 5. v klubu Drago v Kopřivnici.

Myšlenka na realizaci videoklipu vznikla v létě roku 2023. Volba songu, na který se klip natočí, nebyla úplně jednoznačná, nicméně se velmi nabízela možnost spojit vytvoření klipu s písní, kterou jsme natočili v rámci desky V dobré společnosti…, ale na této desce není. A to z prostého důvodu – tematicky se na ni prostě nehodí.

Song má název Bez víry a je inspirován básní Havran od autora a zakladatele hororového žánru E. A. Poea. Abychom lehce přiblížili, o čem báseň, a tedy hlavně samotný text písně je – vše se odehrává za lednového večera v temném pokoji, vypravěč se ještě touží setkat se svou zemřelou milenkou Eleonor, když vtom někdo zaklepe na dveře, za kterými ale nikdo není – jen havran – symbol zla, smrti a temnoty. Vlétne do pokoje a již z pokoje (i z vypravěčovy duše) nikdy neodletí.

Samotný videoklip tematicky podporuje text písně, aby vše ještě zvýraznil. Co je ale zásadní: šli jsme s dobou a pro vytvoření klipu jsme použili AI, tedy umělou inteligenci. Všechny animace jsou tedy vytvořeny AI. Samozřejmě jsou proloženy i záběry samotných členů kapely, ty jsou upraveny různými filtry, aby se sladily s animovaným stylem. Co je potřeba objasnit, je, že AI neumí dodržet vizáž konkrétní postavy. Takže pokud je v klipu blond dívka s modrýma očima, je to jedna a tatáž postava, v tomto konkrétním případě živoucí Eleonor. Osoba/žena v kápi je duch zemřelé Eleonor, muž s tmavými dlouhými vlasy je vypravěč a havran – je havran… tedy vlastně symbol smrti a zla.

Pokud při sledovaní klipu ucítíte mírný strach nebo vám bude lehce běhat mráz po zádech, je to správně. A pokud ne a klip se vám bude líbit, tak je to taky dobře… a v obou případech nám dejte like. A pokud se vám videoklip líbit nebude, tak si dejte pivo nebo panáka.

A teď už si nalijte sklenici těžkého červeného vína, pohodlně se usaďte, zhasněte, pusťte si náš klip a ponořte se do temného světa, odkud není návratu…

Další informace o kapele najdete zde: www.facebook.com/SunarRockKoprivnice


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 607

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *