RockShock

Internetový rockový magazin

Pačess představili spolu s Bárou Basikovou první singl k již brzy vydanému albu Katechismus

Text: Tomáš Řeřucha

Osm měsíců od posledního alba Absolutno přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název Katechismus. Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že ji tato pozice svědčí.

„Písně na tuhle desku vznikly po našich zářijových koncertech. Nejprve jsme se rozešli se zpěvákem. Na volný post jako první oslovili Báru a pak už to jelo. V prosinci bubeník Čepa nabubnoval své bicí party, v lednu jsme s Jakubem a Parambou nahráli kytary a v únoru již Bára zpívala u Oty Balage své zpěvy,“ popisuje situaci Pačess.

Na ploše bezmála 40 minut se setkáte s příběhy, mýty a legendami, jakožto i velice složitými současnými tématy, která jsou popisována formou jakéhosi pivního katechismu. Tracklist působí záhadně, nutno podotknout, že skladby Kaš, Tisíc a jeden cíl, Dimethylsulfid či Vlk mezi vrbami skrývají spoustu jinotajů či odborných a méně známých faktů a k textům jsou v bookletu šikovně přidány i jakési vysvětlivky, aby našinec opravdu porozuměl.

„Ty skladby mají sílu, jakože uvnitř, a nepotřebují nějak lacině exhibovat. Ta naléhavost je především v textech a nástrojích,“ doplňuje Bára.

Album Katechismus vychází na CD a MC 1. května. Svérázný obal skrývající různé symboly vytvořil Vladimír Kokolia mladší. Skupina právě vypustila první singl ve formě lyric videa ke skladbě Vlk mezi vrbami, který vzápětí bude následovat videoklip ke skladbě O vodě.

Kapela v čele s Bárou Basikovou album pokřtí na dvou show, a sice 24. 4. v Ostravě na Barráku a 27. 4. v Drnovicích.

Související odkazy:
www.pacess.cz
www.facebook.com/PacessBand
www.bandzone.cz/pacess


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 665

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *