RockShock

Internetový rockový magazin

The Dillinger Escape Plan na Brutal Assaultu

Text: Obscure Promotion

THE DILLINGER ESCAPE PLAN vystoupí letos na Brutal Assaultu v rámci exkluzivní show pro střední a západní Evropu. Těšit se můžete na speciální set k 25. výročí vydání jejich debutového alba Calculating Infinity (s několika dalšími hity). TDEP, kteří posunuli hranice extrémního metalu, mají miliony příznivců a ovlivnili tisíce hudebníků, se k této speciální příležitosti vrátí po sedmi letech na pódium. Vystoupí s nimi Dimitri Minakakis.

„Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, že mě opět přivítali na pódiu při jubilejním dvacátém pátém výročí k ‘Calculating shows‘. Sledovat své kamarády, jak cestují po světě a dosahují s kapelou velkých cílů, bylo někdy hořkosladké jako Sugar Coted Sour. Byl jsem hrdý, ale zároveň jsem si chtěl znovu stoupnout na pódium a zazpívat ty songy, které jsem napsal, pro vás všechny, kteří jste začali kapelu sledovat po mém odchodu,“ uvádí Dimitri, který kapelu v roce 2001 z rodinných důvodů opustil.

„Teď ale přišel čas, abychom my tři, spolu s kámošem Billym, který se na tvorbě Dillinger podílel nejdéle a nejplodněji, a skvělým Jamesem Lovem, poslali naši první desku do světa tak, jak jsme k tomu v minulosti nikdy neměli příležitost,“ vzkazuje Dimitri.

The Dillinger Escape Plan dosáhli s albem Calculating Infinity obrovských úspěchů a s více než 100 000 prodanými kopiemi se v té době stalo nejprodávanějším albem Relapse Records. Kritiky je označované jako průlomové v hardcore/punkové a heavymetalové hudbě. Se šesti vydanými alby se The Dillinger Escape Plan rozhodli v roce 2017 ukončit svou činnost. K výročí vydání tohoto alba se však rozhodli vrátit exkluzivně na pódia a přinést své speciální vystoupení i fanouškům Brutal Assaultu.

Line-up se současně rozrostl o dalších třináct jmen, čímž je oznámeno přes 90 % kapel.

Letos tak pevnost poprvé přivítá BEWITCHED s jejich ‘před-thrashovým black metalem‘, okultní thrash/blackové MORTUARY DRAPE a destilované zlo v nejvyšší rychlosti polských TOTENMESSE. Z Ameriky také dorazí lovkyně temnoty EMMA RUTH RUNDLE, z Austrálie instrumentální djentové trio THE OMNIFIC a z Belgie progresivní stoneři MY DILIGENCE.

Na brutalová pódia se pak vrátí avantgardní jazz/blackoví IMPERIAL TRIUMPHANT, sofistikovaní SYLOSIS a folk/black/deathoví trollové FINNTROLL.

Na své si v nově oznámených jménech přijdou i deathmetaloví fanoušci; v Pevnosti zahraje evropská deathmetalová ikona PESTILENCE, progressive/technical/deathmetaloví matadoři GOROD, odvážní DISKORD, kombinující starou školu, technický death metal a jazzové prvky, a ryze brutální undergroundoví KRONOS.

Seznam všech aktuálně oznámených kapel:
ABBATH, ABORTED, AFTER THE BURIAL, AKHLYS, ARCHITECTS, ARMORED SAINT, BARONESS, BEHEMOTH, BEWITCHED, BLOCKHEADS, BODYSNATCHER, BORN OF OSIRIS, BROKEN HOPE, BRUTUS, CANCER BATS, CARCASS, CRYPTOPSY, CULT OF FIRE, CYNIC, CYTOTOXIN, ČAD, DARK TRANQUILLITY, DARKEST HOUR, DARVAZA, DEATHSTARS, DEICIDE, DEVIL MASTER, DHG, DISKORD, DOPELORD, DOPETHRONE, EMMA RUTH RUNDLE, EMPEROR, ESCUELA GRIND, EVIL INVADERS, EXODUS, EXUMER, FINNTROLL, FORBIDDEN, GAUPA, GOD IS AN ASTRONAUT, GOROD, GRAND MAGUS, GUILT TRIP, HATEBREED, HAVOK, HEATHEN, HEXVESSEL, HIRAX, HUMANITY՚S LAST BREATH, IMPALED NAZARENE, IMPERIAL TRIUMPHANT, INCANTATION, JINJER, JULIE CHRISTMAS, KALMAH, KAMPFAR, KHOLD, KRONOS, LAIBACH, LAID TO WASTE, LEFT TO DIE, LEGION OF THE DAMNED, LIK, MADBALL, MASTER BOOT RECORD, MENTAL CRUELTY, MISERY INDEX, MORTUARY DRAPE, MOTIONLESS IN WHITE, MY DILIGENCE, MY DYING BRIDE, NECROT, NEW MODEL ARMY, NIGHT VERSES, OBSCURA, PARTY CANNON, PESTILENCE, PIG DESTROYER, PLINI, PRIMORDIAL, RED FANG, RIVERSIDE, ROTTEN SOUND, SADUS, SATYRICON, SEVERE TORTURE, SHOW ME THE BODY, SKELETAL REMAINS, SNĚŤ, SOIL, SPIRITBOX, SPIRITWORLD, STONED JESUS, SVALBARD, SYLOSIS, TEN56., TERRORIZER, TESTAMENT, TEXTURES, THE AMITY AFFLICTION, THE BLACK DAHLIA MURDER, THE DILLINGER ESCAPE PLAN, THE OBSESSED, THE OMNIFIC, THIS IS HELL, TOTENMESSE, TOXIC HOLOCAUST, TRIUMPH OF DEATH, TULUS, UADA, UFOMAMMUT, UNTO OTHERS, VED BUENS ENDE, VILLAGERS OF IOANNINA CITY, VLTIMAS, VOMITORY, WHITECHAPEL, YELLOW EYES

7.–10. 8. 2024 – Pevnost Josefov

Související odkazy:
Vstupenky a více informací – www.brutalassault.cz
FB událost – www.facebook.com/events/852681396382704
YouTube – www.youtube.com/watch?v=A3wQ8-PNu2s
Spotify – www.open.spotify.com/playlist


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 686

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *