RockShock

Internetový rockový magazin

Metronome Prague 2024 přiveze do Prahy jednu z nejžhavějších hvězd popové hudby – britskou zpěvačku Raye

Text: Barbora Horáčková

Pořadatelé hudebního festivalu Metronome Prague, který proběhne od 20. do 22. června 2024, odhalili kompletní line-up. A je na co se těšit. Metropolitní hudební a společenská událost roku letos přiveze britskou hvězdu RAYE, která se zapsala do historie, když si na letošním předávání BRIT Awards odnesla domů hned šest ocenění. Tři červnové dny na pražském Výstavišti samozřejmě nabídnou i další velké hvězdy, jako jsou MILKY CHANCE, MICHAEL KIWANUKA, TOM GRENNAN, THE LAST DINNER PARTY, THE BLAZE a mnoho dalších. Vstupenky jsou aktuálně v prodeji na www.metronome.cz.

Raye poprvé v Praze
Publikum Metronome Prague si užije velmi aktuální program. Završí ho jedna z největších hudebních hvězd současnosti, britská zpěvačka Raye. Pozoruhodné pro sedmý ročník je, že byť se jedná o mladý program, dost přirozeně navazuje na hudební události, které Metronome Prague již v minulosti nabízel. „Když nechala Raye nedávno ve vyprodané londýnské O2 areně hlasovat publikum potleskem dle různých generací, aplaus ukázal, že zastoupení publika od 15 do 60 let bylo velmi rovnoměrné. Dost pravděpodobně to tak bude i na letošním Metronome. Kultovní KOSHEEN zde oslaví 25 let na scéně, MICHAEL KOCÁB pak 70. narozeniny. Vezeme divákům oblíbené Milky Chance, populárního zpěváka Toma Grennana, čerstvé držitelky BRIT Awards The Last Dinner Party i CMAT. Rapová scéna má v programu své hvězdy, originálního MARCA REBILLETA, kultovní THE GHETTS, najazzlého AYRTNA, české rappery JAMESE COLEA a REDZEDA. Těšíme se na NOBODYLISTENA s ANNET X a luxusní elektro projekt The Blaze. A do toho potvrzujeme: Raye poprvé v Praze, a právě na Metronome. 80 hudebních vystoupení zacloumá naší metropolí a my se na to pořádně těšíme,“ řekl producent David Gaydečka.

Zpěvačka a skladatelka Raye bere v posledních letech hudební scénu útokem, než však prorazila jako zpěvačka, psala písně pro úspěšné interprety, jako je Beyoncé, Rihanna, John Legend nebo Ellie Goulding. Její singl z roku 2022 Escapism se stal velmi populárním na sociální síti TikTok a dostal se na vrchol hitparád. V následujícím roce se ještě většímu úspěchu těšila skladba Prada z jejího debutového alba My 21st Century Blues. V letošním roce se zapsala do historie BRIT Awards, když sedm nominací proměnila hned v šest cen, tedy nejvíce v historii. Mimo jiné získala jako první žena ocenění za nejlepšího skladatele. Vedle Raye se mohou návštěvníci festivalu těšit i na další britské interprety.

Na programu jsou zvučná jména z celého světa jako MEUTE, The Blaze, Marc Rebillet, Milky Chance, Dadi Freyr, Allysha Joy nebo CMAT. Za zmínku určitě stojí také plánovaná oslava narozenin Michaela Kocába, vystoupení české vycházející hvězdy SOFIANA MEDJMEDJE s přáteli, koncert domácí indiepopové skupiny LAKE MALAWI, kapely WE ARE DOMI či českého rappera ROHONY. JANEK LEDECKÝ chystá projekt s názvem Mr. Everest. Ten je speciální poctou Bobu Dylanovi a zapojí se do něj i další známí muzikanti. Užít si tuto show budete moci během sobotního programu.

Pořadatelé aktuálně uveřejnili kompletní line-up, který je k dispozici na www.metronome.cz.

Odvaha a budoucnost
Na tvorbě programu pro Metronome Prague pracuje mezinárodní tým složený z profesionálů z hudební branže, což umožňuje přivézt do Prahy spoustu aktuálních novinek. Vedle hlavního hudebního programu se festival Metronome soustředí i na vytváření kvalitního nehudebního programu, kterým se letos prolínají témata odvahy a budoucnosti.

Podcast stage i bohatý doprovodný program
Návštěvníci festivalu Metronome Prague se navíc mohou letos těšit na speciální podcast stage, která bude plná zajímavých osobností a témat. „Vážím si toho, že se svým pořadem vystoupím na festivalu Metronome Prague, a těším se na to. Živý podcast je něco jiného, než když sedíte v klidu studia a nikdo na vás nekouká. Ale v tom je to kouzlo, když vidíte, jak na vás a na to, co říkáte, lidé reagují,“ řekl Oto Klempíř, jehož podcast K.O. bude jedním z těch, které si budou moci návštěvníci festivalu poslechnout naživo. V programu najdete také podcast My děti za stanice 2020, Fakta X, Nový svět, Čestmíra Strakatého nebo dvojice Dobrovský a Šídlo z produkce Paměti národa. Kristina Kratochvílová se bude věnovat tématu Budoucnost hudby, připraví sérii rozhovorů, do kterých si každý den pozve hosty z hudební oblasti.

Festival Metronome Prague se v letošním roce také spojil s novým studentským projektem Kreativní kampus, který zajistí divadelní program. Nedílnou součástí je i výtvarné umění. Návštěvníci si budou moci prohlédnout v Křižíkových pavilonech díla sochařů Anety Filipové a Michala Gabriela. Michal Škapa pak speciálně vytvoří dílo pro letošní sedmý ročník festivalu Metronome Prague.

Nedílnou součástí festivalu je i NGO zóna věnovaná neziskovým organizacím, které zde budou prezentovat svou činnost prostřednictvím různých aktivit. Součástí festivalu bude také debatní stan Opero, kde každý den proběhne série debat na téma budoucnost. Pro nejmenší návštěvníky budou připraveny sportovní aktivity, hry nebo divadlo. Na dětském programu spolupracuje Národní Muzeum, Goethe Institut nebo společnost Albi.

Nejpestřejší nabídka
V areálu festivalu nemůže chybět ani food zóna, ve které na návštěvníky bude čekat nejpestřejší nabídka jídla a pití v celé festivalové sféře. Dopřát si mohou i čepované pivo do skla v jednom z pivních stanů. Samozřejmostí je rychlá obsluha barů i výčepů. V celé gastro zóně bude fungovat nový kasový systém od Speedlo ve spolupráci s partnerem festivalu ČSOB, není tedy potřeba mít u sebe hotovost, o všechno se postarají platební karty, včetně přijetí vratky za zálohovaný kelímek. Skvělým zážitkem pak může být vyhlídkové kolo s výhledem na hlavní scénu festivalu.

Nový generální partner
Pořadatelům Metronome Prague 2024 se daří nejen nacházet interprety, ale také spojovat síly s novými partnery. Generálním partnerem letošního sedmého ročníku se stala ČSOB banka. Cílem této spolupráce je zajištění ještě většího komfortu pro návštěvníky festivalu, tak aby každý odcházel s nezapomenutelnými hudebními zážitky a pozitivními emocemi.

Pořadatelé v letošním roce vylepšili hlavní stage. Ta má nově celkovou plochu pódia 533 m2, její střecha unese až 45 tun pro zavěšení světel, zvuku, LED obrazovek a kulis a pojme třeba 120 filharmoniků.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 614

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *