RockShock

Internetový rockový magazin

The Valentines vydávají debutové album. Společně s ním vychází průvodní singl věnovaný mezilidským vztahům

Text: Zuzana Kantorová

Královéhradecká indiepopová trojice THE VALENTINES po řadě úspěšných singlů přichází s debutovým albem s příznačným názvem You All Look Beautiful When You Dance. Její tvorba je totiž mimo jiné typická tím, že nutí k tanci. Písně v sobě kombinují kytary, synťáky a mix indie popu, indie rocku, osmdesátkových zvuků a moderního popu. Tématem celého alba jsou vztahy, mentální zdraví i kontrast mezi veselými melodiemi a hloubavými texty. Kapela The Valentines vyrazí během dubna představit nahrávku live za fanoušky do Prahy, Brna a na domácí půdu do Hradce Králové. V rámci všech tří koncertů se vždy uskuteční i křest alba.

Debutová deska You All Look Beautiful When You Dance obsahuje 11 songů. Společně s ní kapela představuje také průvodní song s názvem Relationships? Hard!, která otevírá celé album. Tato indierocková píseň je o tom, jak je složité udržovat mezilidské vztahy a jak jednoduché je selhat a všechno vzdát. Charakteristikou singlu je rychlé tempo, veselá melodie a chytlavý refrén. Píseň se v blízké době dočká svého videoklipu.

Trojice muzikantů se o vzniku debutového alba začala společně bavit v roce 2022, kdy už měla v šuplíku základy některých písní. „Některý songy už v různých podobách existují i dva roky a je to naprosto největší, žánrově nejrůznorodější a zároveň nejintimnější projekt, na kterém jsme dělali. Já osobně jsem všechny ty songy slyšel a předělával asi tisíckrát a doufám, že se to bude líbit. Kdyby si z toho někdo měl cokoliv odnést, mělo by to ideálně být: ʻYou All Look Beautiful When You Danceʻ. Protože lidi by měli víc tancovat a míň se stydět,“ říká Honza Doležal, frontman The Valentines.

The Valentines spolu hrají od roku 2017. Výrazněji však o sobě dali vědět až výhrou v soutěži Startér Radia Wave v roce 2019. Následovala účast v národním kole Eurovision Song Contest 2022. Na jaře 2022 pak kapela předskakovala německé formaci Leoniden, v létě zahrála na Rock For People, a to hned na druhé největší z festivalových stagí. V tvorbě The Valentines najdeme ozvěny The Cure, The 1975, Bowieho i Tears For Fears. Tyto zvukové barvy a inspirace moderně přepracovávají a propůjčují jim svou osobitost a individualitu. Jejich tvorba si pohrává s kontrastem vesele znějících instrumentálů a podstatně temnějších textů, které se inspirují bolestmi duše, láskou a životem jako takovým.

Album You All Look Beautiful When You Dance je už v prodeji, od 5. dubna je k poslechu také na streamovacích platformách. Během dubna budou mít fanoušci možnost poslechnout si album také live – během křtů v Praze, Brně a Hradci Králové.

Dubnové koncerty:
09. 04. – Brno, Kabinet múz, speciální host – PRAZDNINY
12. 04. – Praha, Café V lese, speciální host – ANNABELLE
27. 04. – Hradec Králové, Pavija’n klub, speciální hosté – THE ATAVISTS, SERGE X

Vstupenky na koncerty – www.tix.to

Stream multilink – www.lnk.to/TheValentines

Víc informací najdete na webových stránkách a sociálních sítích kapely:
www.thevalentinesmusic.com
www.tiktok.com/@thevalentinesofficial
www.instagram.com/thevalentinesofficialFacebook
www.facebook.com/thevalentinesofficial
www.twitter.com/thevalentinesof


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1355

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *