RockShock

Internetový rockový magazin

Solar System představili krvavé Svítání

Text: Jiří Olszar

Havířovská heavymetalová kapela SOLAR SYSTEM se mílovými kroky blíží k vydání svého již třetího alba. Už před časem na jeho přípravu upozornili songem Být tam dřív a nyní nastal čas představit další ochutnávku ze své ‘solární kuchyně‘. Nový videoklip nese název Svítání a jedná se o pěkně šťavnaté sousto, lehce ‘rare‘ propečené, aby ani kapka krve nepřišla nazmar…

Tentokrát se havířovská parta nacpala řízky a sekanou a vydala se přes celou republiku do šumavských hvozdů, kde probíhala realizace nového videoklipu. A protože je (nejen) Šumava někdy pěkně drsná, drsný je i nový snímek a vlastně i samotný text. Peklem na zemi vedou už jen vykuchané cesty a světlo se svítáním už (možná) nikdy neuvidíme…

Nový singl Svítání ale dává určitou naději, že přece jen ještě slunce vyjde, tedy že některé věci jsou ještě v pořádku, jako třeba chuť Solar System dělat nové věci. Na té aktuální se podílelo hned několik kapelních kamarádů, kteří jsou ve svých oborech profíci. S nahráváním a mixem vypomohl Martin Roženek (Ador Dorath) v jablunkovském studiu Southock Recording a o mastering se postaral Dan Friml (Mean Messiah) ve svém studiu The Barn. Kompletní video zpracování měl pak již tradičně na starosti Michal Viečorek (Day Before) z Woll Design.

S novým singlem Solar System představují i o něco tvrdší heavy tvář, které jistě přispívá i angažování druhé kytary. O tu se momentálně stará zkušený Petr ‘Yabback‘ Trunečka (Antigod, ex-Euthanasia ad.). Zbytek kapely je už nějakou dobu neměnný, včetně zakládající dvojice Oto Gajdoš (zpěv) a Petr Štrauch (kytara), které doplňují baskytarista Martin ‘Megoš‘ Vaněk a bubeník Jan Gajdoš.

A pokud byste chtěli nejen Svítání slyšet i naživo, nezapomeňte, že se Solar System podílejí na spolupořádání festivalu South Of Heaven (www.southofheavenopenair.com), který se letos koná 5.–6. července v jihočeských Zbytinách, a kapela na pódiu samozřejmě nebude chybět.

Související odkazy:
www.solarsystem.cz
www.facebook.com/profile.php?id=100040087672487
www.instagram.com/solarsystemband
www.youtube.com/@solarsystemband


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 5

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1322

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *