RockShock

Internetový rockový magazin

Přípravy na Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 jsou v plném proudu

Text: Zuzana Králová

Už v těchto dnech připravuje Dům kultury Šumperk ve spolupráci s městem Šumperk, dalšími organizacemi, spolky a živnostníky nový projekt městských slavností. Šumný Šumperk bude atraktivní pro mladé rodiny s dětmi, střední generaci i seniory. Na své si přijdou ženy i muži. Stany, stánky a různé typy programů zaplní celé centrum města i s přilehlými parky.

„Od České televize se nám podařilo získat licenci na užití názvu, který nesl jeden z dílů známého dokumentárního cyklu – Šumná města. V rámci Šumného Šumperka se částečně přeneseme do období Malé Vídně a pozdějšího období první republiky, současně bude ale program čerpat z moderních trendů dnešní doby. Prozradím, že na pěší zóně bude mít svou šumperskou premiéru Mint Market – trhy se svěží módou, šperky, designem a delikatesami. V ulicích narazíte na pouliční umělce – buskery. U Sovy si budou moci posedět milovníci šumperské CIMBÁLKY, HOLÁTEK nebo folkové muziky v podání kapely ZAKAFY. Detailní program v jednotlivých zónách budeme odtajňovat postupně,“ uvedla produkční Domu kultury Zuzana Králová.

Program Šumného Šumperka začne už ve čtvrtek 30. května dnem otevřených galerií, pokračovat bude pátečním ZUŠ open, promítáním Kina Oko open air a dalšími akcemi. Hlavní program je plánován na sobotu 1. června.

Už v těchto dnech si však zájemci mohou zakoupit vstupenky na večerní koncerty v Pavlínině dvoře, na kterých vystoupí například známý písničkář MICHAL HORÁK nebo populární skupina JELEN. První limitovaná edice lístků za zvýhodněnou cenu je v prodeji do konce března přes SMSticket a v pokladně Domu kultury.

Veškerý další sobotní hudební a zábavný program bude ve městě zdarma.

FB událost – www.facebook.com/events/712220374342973


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1347

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *