RockShock

Internetový rockový magazin

Nové album Black Tiger – AOR z České republiky

Text: Black Tiger

Není mnoho kapel v České republice, které by se autorsky věnovaly hudebnímu žánru AOR – Adult Oriented Rock (rock pro dospělé). A pokud k tomu ještě připočteme spolupráci se špičkami zahraniční melodickorockové scény a zahraniční produkci, dostaneme jediné jméno – BLACK TIGER.

Aktuálně se kapela připomíná novým albem s názvem Alive. Na něm soubor opět spojil své síly s uznávaným italským kytaristou, zpěvákem a producentem Mariem Percudanim (ex-Hardline, Hungry Heart aj.), který nahrávku nejenom produkoval, ale podílel se také na hudbě a textech.

Nové album nabízí 12 původních skladeb a je hudebně a textově velmi pestré. Nedrží se striktně pouze vzorce klasického AOR, ale čerpá i ze spřízněných žánrů – melodického a klasického hard rocku, west coastu či moderního country rocku. Tedy všeho, co má originální AOR mít. Vedle žánrově ‘čistých‘ AOR skladeb, jako jsou Invisible (duet s Mariem Percudanim), Fire In The Sky nebo This Broken Road (duet s americkým zpěvákem Davidem Reecem), se kapela nebojí experimentovat (třeba s funky v Breaking The Silence) či přitvrdit v I’m Alive, aby se vrátila do klidnějších poloh ve skladbě In The Long Run nebo baladě Heartbreak Waterfall (s hostující talentovanou italskou zpěvačkou Clémentine Nantista) či závěrečné akustické What If. Album jako celek tak přináší širokou paletu odstínů AOR a současně pořádnou nálož silných a nezaměnitelných melodií, tak typických pro Black Tiger.

Na nahrávce se představí řada zajímavých zahraničních hostů, kromě Maria Percudaniho např. David Reece, známý z působení v Accept nebo Bonfire, Dan Reed (frontman funkrockové legendy), Michael Bormann (Jaded Heart) nebo Alessandro Del Vecchio. Obal alba pro kapelu vytvořil Dan Reed. Album Alive vychází 2. května 2024 v celosvětové distribuci na italské značce Tanzan Music.

Křest CD se uskuteční 4. května 2024 v olomouckém klubu Bounty Rock Café za účasti několika zahraničních hostů – Davida Reeceho, Maria Percudaniho a italské zpěvačky Beatrice Carniel.

Vydání alba doprovodí video k singlu I’m Alive, jehož natáčení probíhalo v Itálii a režie se ujala dvojice mladých umělců Nicole Fodritto a Lorenzo DiGirolamo.

Výběr skladby pro první singl nebyl podle kapely vůbec jednoduchý. Volba ale nakonec padla na I’m Alive, a to i přesto, že se jedná o nejtvrdší skladbu na albu. Její název odkazuje na titul celého alba a vévodí jí zpěvný melodický refrén a výrazný kytarový riff Radima Strecka, za který by se nemusel stydět ani legendární Mike Slamer. Po textové stránce je to vlastně výpověď o tom, co kapela v posledních letech zažívala a čím si prošla.

Ve skladbě hostuje německý zpěvák Michael Bormann, známý ze svého působení v kapele Jaded Heart, a kytarista Mario Percudani (ex-Hardline).

Související odkazy:
www.blacktigerband.com
www.tanzanmusic.com
www.facebook.com/blacktigerband
www.instagram.com/blacktigeraor


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1363

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *