RockShock

Internetový rockový magazin

KroutiLOVE – Nová popová kapela v českém éteru

Text: Marie Horovitzová
Foto: archiv Petra Kroutila

Zdá se vám, že v rádiu a v televizi hrají pořád to samé a že v českém éteru chybí silné melodie a zajímavé texty? To se možná brzy změní. Na českou populární scénu totiž hodlá ‘zaútočit‘ nový ambiciózní popový projekt, který nese název KROUTILOVE.

Jde o autorskou dvojici, kde skladatel a textařka jsou zároveň manželé, což je na české hudební scéně poměrně netradiční. Skladatel Petr Kroutil navíc není v hudebním prostředí žádným nováčkem, jen ho znáte spíše jako kapelníka swingového bigbandu Original Vintage Orchestra nebo frontmana Pink Swing.

Za celým projektem stojí světový producent Mirek Váňa, v jehož portfoliu najdete taková jména, jako například Quincy Jones, Dream Theater, Wayne Shorter, Chandrika Tandon, Metallica, AR Rahman, Wang Leehom, Carlos Vives a spoustu dalších světových hvězd. Jako producent spolupracoval na projektech Metallica Dance Project, Trilobit nebo Anthem For The Amazon.

„S Mirkem se známe z Berklee College Of Music, kde jsme studovali. Po mnoha letech se naše cesty zase zkřížily, bohudík. Mirek je nejen náš producent, ale už i rodinný přítel,“ říká Kroutil.

Ačkoli se projekt KroutiLOVE ještě oficiálně nepředstavil, už slaví první velký úspěch. Jeho skladba By The Way (www.youtube.com) totiž zazní v nové české komedii Tomáše Hoffmanna Sladký život, a to hned dvakrát. „Máme z toho obrovskou radost, když slyšíme, že si diváci pískají By The Way cestou z kina,“ usmívá se Kroutil. Prozradil, že to není první ani poslední spolupráce s Tomášem Hoffmannem, ale kdy a kde zazní další KroutiLOVE na obrazovkách, zatím neprozradil.

Nový hudební koncept bude oficiálně představen 11. září v Lucerna Music Baru, kde KroutiLOVE pokřtí svoji první desku.

Související odkazy:
www.kroutilove.cz
www.facebook.com/KroutiLOVE
www.instagram.com/KroutiLOVE
www.youtube.com/@KroutiLOVE


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1474

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *