RockShock

Internetový rockový magazin

Velkolepý návrat Moimir Papalescu & The Nihilists s novou deskou

Text: Martin Brzobohatý

Kultovní trio MOIMIR PAPALESCU & THE NIHILISTS se definitivně vrací na hudební scénu. Po loňském úspěšném návratu na klubová pódia pokřtí 6. dubna na Flédě novou desku Mystery Women In The Acid Pools.

V roce 2007 Moimir Papalescu & The Nihilists odehráli na dlouhou dobu poslední koncert v rumunské Bukurešti. Návrat kapely předznamenala v roce 2022 trojice singlů, o rok později pak několik festivalových vystoupení a zcela vyprodaná show v pražském Futuru. Dlouho očekávaná třetí deska Mystery Women In The Acid Pools vyšla po osmnácti letech od poslední nahrávky.

Kapela funguje od roku 2003 v sestavě Moimir Papalescu, le Petite Sonja a Hank J. Manchini. Ve své tvorbě kombinují elektronickou hudbu s žánry jako post-punk, new wave, psychedelie a disco. Hned debutová deska Analogue Voodoo (2004) byla oceněna Cenou Anděl a stejně úspěšná byla i druhá nahrávka Lewis Neptune (2006). Během koncertní odmlky kapely se jednotliví členové věnovali vlastním projektům. Spolu s Geraldem Caselem, členem americké new wave skupiny Devo, založil Moimir projekt Die Alten Maschinen. Sonja a Hank se věnovali vlastní kapele Kill The Dandies!, která získala cenu filmové akademie Český lev za soundtrack ke snímku Okupace.

Ukázky:
www.youtube.com/watch?v=pW9I3vkjV0A
www.youtube.com/watch?v=cXUsPz8Ik4Q
www.youtube.com/watch?v=4Xu1s3SYU1w

FB událost – www.facebook.com/events/1076742770180403

Předprodej vstupenek (390 Kč včetně poplatků sítě):
www.goout.net
www.smsticket.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1260

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *