RockShock

Internetový rockový magazin

Doga převzala ocenění a vyráží na nadupané turné

Text: David Havlena

Už příští týden v pátek 1. 3. odstartuje kultovní česká rocková úderka DOGA svou Harley-Davidson Ostrava tour 2024. Formace hrající přes 35 let nachystala na jaro 13 nadupaných koncertů, které se ponesou v duchu nespoutané rockové energie a ostrých kytarových riffů. Na turné vyrazí Doga jako kapela čerstvě oceněná Českou asociací Route 66. Výroční plaketu převzala za intenzivní podporu legendární americké matky všech silnic.

Prestižní ocenění obdržela Doga v rámci lednového sjezdu České asociace Route 66. S kultovní šedesát šestkou je kapela propojena od roku 2022, kdy na ‘routce‘ natočila svůj první americký klip k hitu Route 66. V roce 2023 se Doga vypravila na jedinečnou cestu pod názvem Route 66 Pub tour 2023. Během ní projela Route 66 od Kalifornie po stát Illinois, odehrála v kultovních rouťáckých pubech 4 unplugged koncerty, natočila nový klip a také chystaný celovečerní dokument.

„Je to pro nás velká čest převzít od České asociace Route 66 takové ocenění. Moc si toho vážíme. Zároveň musíme ještě jednou poděkovat Zdeňkovi Juráskovi a celé asociaci, že jsme díky nim mohli loňskou říjnovou cestu uskutečnit. Přiznám se, že jsme vůbec netušili, že ocenění dostaneme. Vše kolem Route 66 se pro nás odvíjí zcela přirozeně. Roste to vlastním životem. My jsme to brali hlavně jako zábavu a splněné sny. Že to bude mít až takový dopad, to by nás ani nenapadlo. O to je to ale příjemnější,“ komentuje kapelník Izzi.

Doga se tak stala historicky první českou kapelou, která projela Route 66 a zároveň přímo na ní odehrála několik koncertů. V intenzivních přípravách je teď celovečerní dokument, který tuto jedinečnou událost zachycuje. „Neskromně si myslím, že podobný dokument tady zatím vůbec není. Česká rocková kapela v doprovodu 40 českých fanoušků na Route 66, dva týdny v pěti dodávkách, bezmála čtyři tisíce ujetých kilometrů, čtyři odehrané koncerty, reakce Američanů, rozhovory s místními lidmi, kultovní místa Route 66, jedinečná krajina… Je to fakt hodně pestré. Osobně se hodně těším na výsledek a reakce lidí,“ upřesňuje tvůrce dokumentu David Havlena. S uvedením celého díla počítá Doga předběžně na podzim letošního roku.

Koncertně si Doga neoddychne ani letos. Už v březnu vyráží na českou Harley-Davidson Ostrava tour 2024. A jelikož loňský rok strávila kapela z poloviny s akustickými kytarami, bude naopak jarní koncertní šňůra ve znamení nekompromisní rockové palby. „Bude to ostrá jízda od začátku do konce. Vydáme ze sebe i z fanoušků maximum. Songy jsme poskládali tak, aby z nich šlo co nejvíce energie. Přizpůsobili jsme tomu i scénu, aby tohle všechno reflektovala a podtrhla celkové pojetí koncertů. Fanoušky čeká stoprocentní živě zahraný rock’n‘roll se skvělou show,“ slibuje bubeník Dogy Petr ‘Mrňus‘ Vajda.

Kapela je pověstná svou vstřícností k fanouškům, a tak ani na jarním turné nebudou chybět oblíbené autogramiády a focení před každým koncertem. Hostem celého turné bude nadějná rocková formace JACKER’S. Na některých místech se připojí i LAUTR, DORIEN a GATE CRASHER.

Vstupenky na turné najdete na www.ticketstream.cz a v dalších předprodejích podle místa koncertů. Podrobnější informace na www.dogamusic.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1438

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *