RockShock

Internetový rockový magazin

Hell Paso nespí a připravují nový materiál. Na podzim představili hned tři nové live singly

Text: Jiří Olszar

Pražské alternativně noise/post-hardcorové trio HELL PASO rozhodně nespí, jak by se mohlo zdát, ale pilně pracuje na novém studiovém materiálu a připravuje se na novou sezonu i oslavu dvou výročí. Loni v říjnu natočili hned tři nové video singly v rámci live session ve staré továrně na papír ve Vraném nad Vltavou.

Skladby Man(ic)kind, cotaRd a I. S. T. M. jsou skutečnou předzvěstí toho, že skupina aktuálně připravuje něco nového. Jak potvrdil frontman skupiny Karel Vošta, veškeré aktuální dění by mělo výhledově směřovat k vydání nového LP vinylu. Dále prozradil, že se kapela chystá s novým materiálem vyrazit i na koncertní pódia. Novinky ke koncertům a dalšímu dění můžete sledovat například prostřednictvím profilů na Facebooku a YouTube. Další kapelní profily Hell Paso připravují.

Na loňské live session se zvukařsky podílela zkušená dvojice Tomáš Tkáč (nahrávání) a Amák (mix, mastering) z Golden HIVE Studia. O kompletní filmové zpracování se postaral Jáchym Kachlík, kterému kamerově a producentsky asistovali Robert Vyskočil a Jan Keresteš.

Tři nové skladby ukazují Hell Paso ve skvělé muzikantské formě. Ostatně zkušenosti a patřičná sehranost jim rozhodně nechybí. Letos totiž slaví skupina, která dokázala vyjet i za hranice – UK, Nizozemí, Německo, Rakousko, Švýcarsko… –, rovných 20 let existence, a to v nezměněné sestavě – Karel Vošta – kytara, zpěv, Marek Závodský – baskytara, zpěv a ‘Amrek‘ Krutošík – bicí. Na letošní rok připadne i desetileté výročí debutového EP Fatherloo.

Důvodů k oslavě bude tedy hned několik, takže si nezapomeňte Hell Paso někde na akcích odchytit a pořádně si to s nimi užít a oslavit! Podle aktuálních ukázek to vypadá, že bude skvělá jízda.

Související odkazy:
www.facebook.com/hellpasocz
www.youtube.com/@KarelVosta82


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.7 / 5. Počet hlasů: 3

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1210

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *