RockShock

Internetový rockový magazin

Ašský klub LaRitma přivítá už příští týden tuzemské deathmetalové legendy

Text: Jiří Olszar

Až do nejzápadnějšího cípu naší republiky se mohou už 1. března vydat všichni příznivci extrémní metalové muziky. V ašském klubu LaRitma se totiž představí v rámci akce Masters Of Death hned trojice domácích deathmetalových kapel, kterým nechybí společný přívlastek legendy.

Jak se říká, co by kamenem dohodil to budou mít do LaRitmy chebští neurvalci PANDEMIA. Kapela, která je na světě již od roku 1995, se po sedmi letech vrátila v roce 2022 na scénu, kdy oprášila své druhé album Personal Demon ve vinylové podobě, ke kterému přidala jako bonus zbrusu nové EP Sleep Paralysis. Po dlouhých 17 letech se vrátil i původní kytarista Alex Marek, který přispěl i na loňský singl The The Wretched Dance, a úspěšně se tak zapojil do nového skladatelského a koncertního procesu. Těšte se, tahle smečka vás dokonale paralyzuje!

Čile k světu se má i děčínská death/grindová úderka FLESHLESS. Tahle kultovní mašina oslavila v loňském roce už třicet let existence (pod aktuálním názvem) a kromě koncertní a studiové práce se úspěšně věnuje i pořadatelské činnosti. Za zmínku stojí například jejich Nice To Eat You Deathfest, který nebude chybět v kalendáři ani letos (16.–18. května). Čekají je ovšem i další zajímavé akce, Obscene Extreme nevyjímaje. Letos mají naplánovanou opravdu nabitou sezonu, kdy vyrazí i do Německa, Rakouska, Maďarska, Rumunska a dalších evropských zemí. Ušetřen nebude ani aššský výběžek a LaRitma se bude jistě otřásat v základech.

Podobně jako Pandemia si menší přestávku dopřáli i českobudějovičtí INGROWING. Letitá death/grincorová horda už sjezdila téměř celý svět. V loňském roce to s obnovenou sestavou opět pořádně rozpálila a letos přiloží pod kotel ještě více. Komando kolem frontmana Vlakina se sice už dlouho studiově neprojevilo – naposledy v roce 2012 EP nahrávkou Heads Or Tails –, ale jak to vypadá, kromě koncertů se začíná věnovat i studiové práci. Momentálně pracují na novém split albu s parťáky z Disfigured Corpse, což bude vskutku vražedná kombinace. Vydání naplánovali na březen, takže na nové fláky se mohou těšit i fanoušci v LaRitmě.

Vstupenky mohou zájemci sehnat v Infocentru Aš nebo na oficiálních klubových stránkách www.laritma.cz/masters-of-death.

FB událost – www.facebook.com/events/1125105855531001

Související odkazy:
www.pandemia-deathmetal.cz
www.fleshless.cz
www.facebook.com/Ingrowing
www.laritma.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1635

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *