RockShock

Internetový rockový magazin

Co nového přichystal letošní Wacken Open Air?

Text: Eva Houšková

Zhruba za pět měsíců opět vypukne na ʻsvaté půděʻ u německého Wackenu každoroční metalový svátek – festival Wacken Open Air 2024. Jak už je letitou tradicí, festival je vyprodaný a pořadatelé stále a neúnavně zajišťují skvělý line-up. Letošními headlinery je silná trojka SCORPIONS, AMON AMARTH a KOЯN, ale ani další osazenstvo za nimi nijak nepokulhává.

Svoji letošní účast už potvrdily další známé kapely a interpreti, mezi nimiž nebudou chybět například AXEL RUDI PELL, BEAST IN BLACK, BEHEMOTH, BLIND GUARDIAN, BLUES PILLS, CRADLE OF FILTH, DOKKEN, DRAGONFORCE, EVILE, FLOTSAM AND JETSAM, GENE SIMMONS, IN EXTREMO, INSOMNIUM, KKʼS PRIEST, LIV KRISTINE, OPETH, PAIN, PRIMAL FEAR, PRIMORDIAL, SICK OF IT ALL, SONATA ARCTICA, SUZI QUATRO, TANKARD, TESTAMENT, THE 69 EYES, THE BLACK DAHLIA MURDER, THE DARKNESS, WATAIN, WHITECHAPEL a spousta dalších. V rámci festivalu se odehrají i speciální sety. Například MR. BIG sem zavítají v rámci své poslední šňůry The Big Finish, MESSIAH zde zpečetí svých 40 let ʻthrashového šílenstvíʻ a stejný počet let na scéně oslaví RAGE.

A to ještě není všechno. Čerstvou novinkou pořadatelů je zbrusu nový oficiální wackenský online magazín s trefným názvem The Bullhead. Vycházet bude několikrát ročně a k dispozici je zdarma na stránkách festivalu od 20. 2. Zvolit si můžete německou, nebo anglickou verzi. Na 36 stranách se dozvíte spoustu aktuálních zpráv o festivalu, přečtete si rozhovory, reportáže i pohledy do zákulisí, které jinde nenajdete. Prvním číslo přináší například zajímavý rozhovor s frontmanem Amon Amarth Johanem Heggem o jeho prvním vystoupení ve Wackenu před 25 lety. Dalším zpovídaným je Gene Simmons, který se třeba svěřil s tím, jak se cítil ráno po poslední show s KISS nebo co chystá pro své sólové vystoupení na letošním W:O:A. Ředitelé festivalu Holger Hübner a Thomas Jensen se tu dále ohlížejí za náročným loňským deštivým ročníkem. A to samozřejmě zdaleka není vše – to už si ostatně přečtěte sami na www.wacken.com/en/media/the-bullhead.

Zbývá už jen dodat, že letošní ročník Wacken Open Air se uskuteční od středy 31. července do soboty 3. srpna tradičně na pastvinách u šlesvicko-holštýnského městečka Wacken – ať prší, nebo praží slunce!

Související odkazy:
www.wacken.com
www.facebook.com/WackenOpenAir.official


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1367

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *