RockShock

Internetový rockový magazin

Legendární rocková kapela Lord vydala nový videoklip

Text: Alena Mája Vacková

Klatovská rocková legenda LORD vydala nový videoklip, a je to pecka! Nový klip je natočen k písni Vlčí sonet z jejich desky 1000 poschodí. Natáčení probíhalo nejen v interiérech studia ExAvik, ale především v drsných zimních exteriérech podhůří Šumavy, takže atmosféra klipu je opravdu dokonalá.

Kluci si pro natáčení přizvali partu úžasných psích parťáků, kteří se v klipu proměnili ve smečku vlků – je to fakt nádhera! Vidět hlavní protagonistku se smečkou vlčáků, jak spolu tančí mrazivou krajinou, naskočí vám husí kůže. Lord opět dokázali, že umí udělat pořádně ostrý, emotivní a hlavně autentický klip.

Legendární rocková kapela letos slaví úctyhodných 35 let na scéně. Jejich příběh začal v létě 1988, kdy se spojili tři muzikanti – Roman Kožušník, Tibor Ďurica a Petr Říha. S vervou se pustili do práce a dali své kapele název Lord. V té době chtěli osvěžit fádní hudební scénu a naplnit své ambice coby skladatelé a muzikanti.

První demo Dávno se známe Lord vydali v roce 1992. Výrazně na něm spolupracoval jejich dlouholetý kamarád Miloš Bešta. Demo tematicky čerpalo ze sci-fi a textařsky na něm dominoval Tibor Ďurica. Tímto počinem se Lord poprvé představili posluchačům.

V 90. letech prošla kapela personálními změnami, ustálila se sestava se zpěvákem Alfonsem Twardem a bubeníkem Antonínem Kašem. Spolupracovali s řadou dalších kapel a objížděli koncertní štace po celém Česku. V roce 2011 se Lord po delší pauze opět dali dohromady ve složení se Zdeňkem Novákem jako zpěvákem a s chutí se pustili do obnovy repertoáru.

I přes nelehké podmínky pro rockovou muziku kapela stále hraje s nadšením pro radost fanoušků. Za ta dlouhá léta toho Lord zažili opravdu hodně. I po těch letech hrají s vervou a pravidelně vystupují. Patří mezi skutečné legendy české rockové scény.

Držte Lordům palce a užijte si jejich nový videoklip Vlčí sonet. Je to třaskavá a emotivní nádhera!

Související odkazy:
www.lord-rock.cz
www.bandzone.cz/lordrock


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4 / 5. Počet hlasů: 4

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1253

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *