RockShock

Internetový rockový magazin

Slovenská stálice Polemic se vrací na Flédu

Text: Martin Brzobohatý

Jedna z nejznámějších česko-slovenských kapel POLEMIC se 15. února vrací na Flédu. Energická formace hrající na pomezí ska a reggae se těší popularitě nejen doma, ale i v zahraničí. Na Flédu zavítali naposledy před třemi lety v rámci společného turné s kapelou Medial Banana.

Vydání nového alba není pro Polemic v dnešní době prioritou. Jak zmiňuje Bejzo pro magazín musicserver.cz, kapela se zaměřuje hlavně na tvorbu jednotlivých písní, které pak plánují poskládat do best of desky. Na novém albu by pak mohla zaznít třeba jedna z nejposlouchanějších písní Tancuj (2016), společný singl s Matějem Ruppertem Štramák (2022) nebo loňský letní hit Plážová, kde si ve videoklipu zahrál hlavní roli Lasky z Pary.

Prozatím poslední desku Hey! Ba-Ba-Re-Bop (2015) nahráli ve svém vlastním studiu One Love s řadou českých a slovenských hudebníků. Na albu se představili třeba Palo Habera, Katarína Knechtová, Lenka Dusilová nebo Matěj Ruppert. „U hosťujúcich spevákov sme zámerne oslovili ľudí s hlasmi, pri ktorých netreba presviedčať o kvalite, a zároveň hlasy, ktoré sa predstavia v polohách, v akých ich fanúšikovia ešte nepočuli,“ zmiňuje trumpetista Peter Opet pro magazín hudba.sk.

Kapela má kořeny v Bratislavě, kde byla v roce 1988 založena partou ska nadšenců. Do povědomí veřejnosti se dostala hlavně díky desce DO SKA (1997) a písni Mesto. Následovala úspěšná alba Gangster-Ska (2000), Nelám si s tím hlavu (2002) a Nenudin (2005). Rozsáhlou koncertní šňůru Polemic Sony Ericsson Tour 2009 o sto dvaceti vystoupeních po pěti evropských zemích dokončili v roce 2011. Momentálně s osmi alby v repertoáru slaví pětatřicet let na hudební scéně. Osmičlenná formace předskakovala mnoha kapelám jako Ska-P, The Real McKenzies nebo The Skatalites a vystoupila na festivalech jako Barbakan, Back To The Roots nebo Rock For People.

Ukázky:
www.youtube.com/watch?v=vJBEsnqlrGc
www.youtube.com/watch?v=tUrt-vQZ4DE
www.youtube.com/watch?v=74f2YfvEUNg

FB událost – www.facebook.com/events/1215005669889160

Předprodej vstupenek – 420 Kč (plus poplatky sítě):
www.goout.net/cs/listky/polemic
www.smsticket.cz/nakup/polemic-fleda-brno


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1232

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *