RockShock

Internetový rockový magazin

Přípravy na Kamenité Čas Rock Fest jsou v plném proudu. Dorazí i letos omluvení Vader

Text: Jiří Olszar

Tradiční festival v podhůří Beskyd se opět hlásí o slovo! Kamenité Čas Rock Fest se příští rok opět uskuteční v krásném a již zavedeném areálu Kamenité ve Vyšních Lhotách ve dnech 31. 5.–1. 6. a pořadatelé z agentury Mar-Tommusic slibují velice slušnou přehlídku nejen domácích metalových a rockových stálic.

Letos se museli kvůli mimoevropským aktivitám omluvit velmi očekávaní polští zabijáci VADER. Pro příští rok už ale účast stoprocentně potvrdili, a tak se mohou fanoušci těšit na jednu z nejlepších světových deathmetalových kapel a průkopníky žánru. Letos oslavili rovných 40 let existence a sil mají stále na rozdávání, jak dokládá jejich nonstop koncertování. Letos si naprosto famózně užili svou premiéru na festivalu stále populárnější PANOPTIKO, a tak si dají v příštím roce repete. Anarchii a totální chaos přinesou punkoví ‘stavební inženýři‘ VISACÍ ZÁMEK, kteří jsou (a možná ještě budou) na světě již úctyhodných 41 let, a stále ještě nedokouřili svá poslední Cigára. Hodně toho pamatuje i hardrocková DOGA, která letos oslavila 35. narozeniny a opět vyrazila za velkou louži na slavnou Route 66, po které dojede i do Vyšních Lhot.

Skvělou desku Vrtochy letos vydali FORREST JUMP a přivezou ji i na festival. Přijďte se tedy mrknout, jaké mají ‘Forresťáci‘ rozmary. Letos na jaře se pochlubili novým albem i rock/metaloví LAUTR, takže nejen své příznivce potěší pestře poskládaným setlistem. Havířovští BASTARD jsou momentálně jako utržení z řetězu. Hojně koncertují a vydávají nová alba a určitě něco nového připraví i na příští rok. Dorazí i thrashmetaloví bouráci DEBUSTROL a věřte, že z toho se posere nejen stará Poláčková. Slovenští pankáči HOVÄDA.SK to na festu letos ‘hovädsky‘ dobře rozjeli, takže proč si nedat opáčko. Chybět ale nebudou ani populární KOMUNÁL, kteří mají cestičku do Vyšních Lhot už také dobře prošlapanou.

Soupisku dále doplní i skoro domácí Slováci MAD FREQUENCY se svou grunge/nu-metalovou show. Na klasickou hardrockovou strunu pak zabrnkají ostravští DORIEN nebo třeba i ostřílení borci z kapely SJETÝ GUMY. Přímo na pódiu zaparkují i LUXUSNÍ GARÁŽ z Malenovic se svou jadrnou punkrockovou muzikou a celou soupisku momentálně uzavírá mladá nadějná formace INNERFACE, která se svou tvorbou nejvíce blíží melodickému metalcoru.

Vstupenku (permanentku) na oba dny zakoupíte v předprodejní síti Ticketstream za 750 Kč. Další informace ohledně festivalu můžete sledovat na Facebooku či stránkách pořádající agentury Mar-Tommusic.

Související odkazy:
www.mar-tom.cz
www.facebook.com/mar-tommusic
www.facebook.com/kamenite-cas-rock-fest
www.facebook.com/events/193218606766762


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1437

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *