RockShock

Internetový rockový magazin

Narozeninový megakoncert Rádia Čas vyvrcholil koncertním setem čerstvé zlaté slavice Ewy Farne

25. listopadu 2023, Ostrava, Ostravar aréna

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

V sobotu 25. listopadu se konal v beznadějně vyprodané Ostravar aréně Megakoncert pro všechny bezva lidi a RockShock měl tu čest být u toho. Megakoncert se konal u příležitosti 25. narozenin Rádia Čas. Rádio Čas spadá do mediální skupiny Pohoda, která je součástí mediálního impéria po zemřelém Radimovi Pařízkovi, který byl též kapelníkem metalové kapely Citron a uskupení Bohemian Metal Rhapsody.

Na megakoncertu bylo přítomno mnoho známých osobností. Krom dědiců mediálního impéria bylo přítomno i vedení Rádia Čas a dále hejtman Moravskoslezského kraje a jeho zástupce, kterým můžeme být vděčni za to, jak podporují kulturní akce v celém Moravskoslezském regionu.

A nyní k samotnému megakoncertu. Jako první se představila šumperská kapela O5 A RADEČEK, která se prezentovala např. skladbou Hory, jež byla oceněna Českým slavíkem v kategorii ‘Píseň roku‘. Po Radečcích následoval TOMÁŠ KLUS, o kterém bych v žádném případě nemohl říci, že je statický. Dalo by se dokonce říci, že pódium mu bylo malé. Tomáš dokonce v průběhu svého setu vtrhnul mezi fanoušky. Já jsem se snažil ze stupačky sledovat, kde všude se pohybuje. Trochu mi pomáhal kužel směrového reflektoru, v jednu chvíli byl dokonce až v polovině arény a při tom se stačil i s fanoušky fotografovat.

Potom se představil se svojí show rapper KAPITÁN DEMO, aby jej pak na pódiu vystřídala populární skupina MIG 21 se zpěvákem a hercem Jiřím Macháčkem. K tomu je třeba sdělit následující: kapela odehrála všechny známé megapecky z posledních let a Jiří Macháček publikum znamenitě bavil. Kapela je čím dál tím víc populární a pravidelně třeba vyprodává známý Lucerna Music Bar – i několik dnů po sobě. Po Mig 21 se s krátkým setem představil známý písničkář VOXEL, po kterém nastoupil s nově vzniklým projektem JULY MORNING Radim Pařízek ml. s jednou skladbou. Před July Morning proběhla krátká vzpomínka na Radima Pařízka.

No a potom již následoval hlavní koncertní set s EWOU FARNOU, která přijela z Havířova, kde měla odpoledne koncert, ale musím konstatovat, že na ní ani náhodou nebyla vidět žádná únava. Ewa je čerstvou držitelkou ceny Český slavík v kategorii ‘Zpěvačka roku‘, a k tomu ještě získala i cenu absolutní. Asi v polovině setu se vyprodané Ostravar aréně s oběma cenami pochlubila, a bylo na ní vidět, že má opravdovou radost. Musím říci, že si celý koncert hezky užívala. Spojila fyzicky náročnou taneční show a zpěv, a to vše pěkně naživo. Za tento výkon má můj obdiv. Kdo by to udýchal bez chyby, nechť hodí kamenem. Diváci se skvěle bavili a večer rychle utekl. Veliké poděkování patří mediální skupině Pohoda a Rádiu Čas za to, že jsme mohli být u toho.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2054

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *