RockShock

Internetový rockový magazin

V Praze se slétnou britští havrani The Raven Age

Text: Obscure Promotion

THE RAVEN AGE se u nás letos objeví už potřetí. Nejdřív si dali dvoják s Iron Maiden, pak vystoupili na Basinfirefestu. Klubová zastávka dá jejich fanouškům plnou porci jejich muziky, a především nové album Blood Omen.

The Raven Age z Velké Británie stojí na základech hard rocku, heavy metalu a metalcoru. Spoluzaložil ji George Harris (syn baskytaristy Iron Maiden Stevea Harrise) a název je inspirován mytologií kolem havranů, kteří sídlí v londýnském Toweru; legenda praví, že pokud havrani odletí, věž i monarchie padnou.

The Raven Age hrají chytlavý heavy rock, ale začleňují do něj i zvuk britského heavy metalu (NWOBHM) a moderních vlivů, takže výsledkem jsou chytlavě přístupné melodie kytar i zpěvu, které doplňuje dynamická rytmika. Svěží průsečík zmodernizovaných tradic, který kouká do budoucna a zároveň ctí zlatý věk.

Na mezinárodní scéně vystoupili již na více než 400 koncertech v 38 zemích včetně velkých festivalových vystoupení, jako např. hlavní pódium na festivalech Download, Rock In Rio, Wacken, Hellfest a mnoha dalších, a také na turné s kapelami jako Killswitch Engage, Volbeat, Shinedown nebo Alter Bridge. A samozřejmě Iron Maiden.

Jejich debutové album Darkness Will Rise (2017) aktualizovalo estetiku nové vlny britského heavy metalu z přelomu 70. a 80. let do moderního znění a hudební propracovanosti. Následné album Conspiracy (2019) bylo progresivnější, tvrdší a využívalo i komorních smyčců a atmosféry. Následující deska Exile (2021) zvuk značně odlehčila. Ten vychází z důmyslně vrstvených akustických kytar a zpěvů, nálada je spíše komorní, až melancholická a potenciál výrazně hitový. Nové album Blood Omen (2023) vyšlo 7. července a opět nabízí silné, soustředěné a ambiciózní dílo plné výbušného heavy rock/metalu.

Předkapelou na turné jsou DISCONNECTED – moderňáci, co čerpají vlivy z kapel jako Gojira, Avenged Sevenfold nebo Alter Bridge.

22. 10. 2023 – Praha, Futurum
FB událost – www.facebook.com/events/3412855799030068
e-Ticket – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/577

Nejlevnější vstupenky na Obscure.cz, předprodej ale běží i v sítích GoOut a Ticketmaster.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1035

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *