RockShock

Internetový rockový magazin

Říčany čeká návrat do devadesátek – HC/punkové peklo i melodický skate/pop-punk. Kapela Thalidomide oslaví 30 let na scéně

Text: ForFUN Agency

Devadesátky nebyla jen doba formování ‘staronových‘ politických elit, privatizace všeho, orlických vražd, mafiánů, gaunerů z prognostického ústavu, ale i všeobecné euforie z nově dosažené svobody. Pro mnohé to byly hlavně nové možnosti. Možnosti sebevyjádření, možnosti potkat se a užívat si svobodu tak, jak nebylo dosud možné. Byla to naprosto totálně svobodná a otevřená doba.

ForFUN Agency společně s Říčany Crew se rozhodly zavzpomínat na tuto ikonickou životní etapu lehce kontroverzní akcí s názvem Wake Up Říčany!, která proběhne už tento pátek 31. 3. v říčanském kulturním domě Labuť od 19.00 hodin. Celý program je koncipován ve snaze maximálně se přiblížit atmosférou koncertů právě devadesátkovým mejdanům. Vizuál na akci evokuje totální chaos a široká škála barevnosti zároveň koresponduje s devadesátkovými ‘veselými‘ plakáty. Vstupné odpovídá cenám vstupenek z tehdejší doby (150/199 Kč).

Ani v samotném KD nezůstane kámen na kameni. Pořadatelé akce se totiž rozhodli umístit ‘stage‘ doprostřed tanečního parketu. „Už jsme to tak jednou zkoušeli na jedné akci tady v kulturáku a byla to paradoxně jedna z nejlepších akcí za poslední roky. Publikum a kapela jsou totiž v přímém kontaktu a to byl u tohoto hudebního stylu (HC/punk) vždycky základ,“ komentuje umístění prostoru pro kapely Kozel, jeden z pořadatelů.

Celá akce je zároveň takovým pomyslným srazem ‘spolužáků ze střední‘. Říčany totiž v devadesátkách žily poměrně aktivním společenským životem. Vznikaly zde (a v okolí) kapely jako Jaksi Taksi, Thalidomide, Zyll, No Side Of Pork, Twelve, No A Co?!, Mailman a další. Říčany Crew pořádaly koncerty, festivaly (Na Jurečku, v Olivě, ve Světicích), jezdilo se společně na koncerty a výjezdy hlavně do Propasti (legendárního Šroubova punk/hc/crust doupěte) a i na akce po celé ČR.

„Cílem Wake Up Říčany! je připomenout si tu devadesátkovou divočinu, a hlavně potkat se s lidma, kámošema, který jsme neviděli třeba i přes dvacet let,“ říká s lehkou nostalgií v hlase Aleš z pořádající ForFUN Agency.

Aby byla ‘iluze devadesátek‘ stoprocentní, nesmí chybět ani hudební doprovod. O ten se postarají ‘místní‘ THALIDOMIDE, kteří zde i oslaví třicet let na HC/punkové scéně. Společně s nimi vystoupí kapela COVERS FOR LOVERS (za bicími s Alešem, který v roce 1992 zakládal zde v Březí Jaksi Taksi), místní JET8 (pořadatelé alternativního, HC/punkového festivalu Starák), dále zahraje legendární místní kytarista a zpěvák, ex člen Jaksi Taksi, Thalidomide, No A Co?! MÁRA FÁRA svůj akustický set coverů oblíbených kapel z devadesátých let. Čestným hostem celé akce pak bude partička z Valašského Meziříčí – skate/punkoví KRANG.

Součástí večera Wake Up Říčany! bude i vernisáž obrazů místní originální umělkyně Petry Hřivnáčové (keramika, malba, kresba), která byla nedílnou součástí devadesátkové Říčany Crew. Pro všechny, kterým se po půlnoci nebude chtít ještě domů, je nachystána afterparty v propojené Restauraci U Labutě.

„Velké poděkování patří především vedení Kulturního centra Labuť v Říčanech v čele s Ondrou Pátkem za nadstandardní podmínky realizace naší myšlenky a všem umělcům, kteří přizpůsobili své ‘požadavky‘ charakteru naší vzpomínkové party,“ uvádí závěrem Aleš.

Plán večera (line-up):
18.30 – otevření sálu
19.15–19.45 – Mára Fára
19.50–20.30 – Krang
20.30–21.00 – zvukovka
21.00–21.40 – COVERS For Lovers
21.40–22.10 – zvukovka
22.10–22.50 – Thalidomide
22.50–23.20 – zvukovka
23.20–00.00 – Jet8
00.00–??? – Afterparty – Restaurace U Labutě

Videoklipy:
Thalidomide – www.youtube.com
COVERS For Lovers – www.youtube.com
Krang – www.youtube.com
Jet8 – www.youtube.com

FB událost – www.facebook.com/events/855204695629172

Vstupenky – www.kclabut.cz/vstupenky?id=56580


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 668

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *