RockShock

Internetový rockový magazin

Angličtí indierockeři Danama vydají 31. března debutové album

Text: Epictronic Records

Did You Know?!, tak se jmenuje debutové album mladé indierockové skupiny DANAMA z anglického Kentu. Nahrávka je o kontrole nad tím, jak ve své mysli pohlížíte na věci, které se dějí ve vašem životě. Doslova pojednává o uvědomění si svých negativních myšlenek a jejich dopadu. Název alba je přímo propojen s těmito myšlenkami a přemýšlením nad tím, jak je porazit.

Přesné žánrové zařazení Danama je poněkud ošidné, jak potvrzuje samotná kapela, protože je ovlivněna mnoha směry. Inspirací pro ni jsou životní zkušenosti a emoce, ale také rozmanité žánrové vibrace. Například kytarista Tommy Brace a baskytarista James Paris jsou velcí příznivci rockové muziky, konkrétně Red Hot Chili Peppers, a přenášejí tyto prvky i do hudby samotné skupiny. Bubeník Ben Fox pro změnu pochází z prostředí zaměřeného především na jazz a frontwoman Rachel Harney se inspiruje velkým množstvím umělců, podle aktuální nálady. Popová stránka jejího psaní je ovlivněna například skupinami BTS a Pale Waves, které ji inspirovaly především indie zvukem.

Nálada celého alba je prostoupena právě pocity, které Rachel během psaní prožívala. Ke konci alba lze proto najít skladby pozitivní, které ale pocházejí z dřívějšího období. Skvěle však sedí k temnějším písním, kde pracuje i s výše uvedenými negativními myšlenkami. Pokud správně nastavíte svou mysl, můžete tyto negativní myšlenky překonat a poskytnout lidem pozitivní pohled na pocity, se kterými se může každý ztotožnit.

Seznam skladeb:
1. Behind Our Hands
2. Quiet
3. On My Skin
4. My Blood
5. The Devil In Me
6. Something New
7. 2 Step
8. What I Like
9. Applaud
10. Lemon Juice

Aktuální sestava:
Rachel Harney – zpěv, kytara
Tommy Brace – kytara
Ben Fox – bicí
James Paris – baskytara

Související odkazy:
www.instagram.com/danamaofficial
www.facebook.com/Danamaofficial
www.youtube.com/@danamaofficial


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 663

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *