RockShock

Internetový rockový magazin

Rag’n‘Bone Man a James Bay se připojují k hvězdnému line-upu festivalu Prague Rocks

Text: Echopromotion

Na festivalu Prague Rocks, pořádaném společností Live Nation, vystoupí GWEN STEFANI, MAROON 5, RAG’NʻBONE MAN, JAMES BAY, DELTA GOODREM a čeští zástupci VOJTĚCH DYK a LAKE MALAWI. Přivítá tak ty největší představitele pop music, kteří letos v ČR vystoupí.

Druhý díl letošního festivalu Prague Rocks se odehraje v první letní den, tedy 21. 6. na pražském letišti Letňany a je zaměřen na známé umělce hudebního mainstreamu. Řadí se tak k těm největším festivalům ve střední Evropě a s cenou vstupenek od příznivých 1690 Kč se stává jednou z nejdůležitějších hudebních události nejen v České republice, ale i širokém okolí. Přijďte si poslechnout ty největší hity od světových hvězd v jeden den na jednom pódiu. Více na www.livenation.cz.

Rory Graham, rodák z anglického Východního Sussexu, se pod pseudonymem Rag’n‘Bone Man proslavil v roce 2016 vydáním alba Human, na kterém světu představil charakteristickou směs tradičního blues a hip-hopu a svůj silný hluboký barytonový hlas. Poté, co Graham v roce 2017 získal cenu BRIT Awards ‘British Breakthrough Act‘ a v témže roce obdržel cenu BRIT Awards ‘Critics Choice Award‘, upevnil svůj úspěch u kritiků a po rekordním vydání stejnojmenného, 4x platinového alba Human získal spoustu mezinárodních ocenění a v roce 2018 další cenu BRIT Awards za ‘Best Single Of The Year‘ s titulní skladbou Human. Rory začal sbírat svou oddanou fanouškovskou základnu neuvěřitelně brzy ve své kariéře, která se stále rozrůstá, a vyprodává turné po celém světě.

Od svého debutového alba Rag’n‘Bone Man spolupracoval také s mezinárodními umělci včetně Gorillaz (The Apprentice), Logic (Broken People), Calvin Harris (Giant) a nejnověji s P!nk, která se k němu připojila v ohromujícím singlu Anywhere Away From Here z jeho posledního alba Life By Misadventure. Toto Grahamovo druhé album u Columbia Records, které vyšlo v květnu 2021 a strávilo 7 týdnů v Top 10, je vyvrcholením více než ročního psaní a spolupráce s některými skutečnými hudebními velikány v Londýně a Nashvillu. V Grahamově podání uslyšíte oživený smysl pro věc a zcela novou energii v singlech, jako jsou All You Ever Wanted, Anywhere Away From Here, Alone a Crossfire.

Stejně jako dodržuje tradice nadčasového písničkářství, James Bay, britský zpěvák, skladatel, kytarista a producent, zároveň sebevědomě vyzývá sám sebe a populární hudbu. Osvědčený styl koření chytrou lyrikou, upřímnou zpovědí a instrumentální zručností. Za svůj debut Chaos And The Calm z roku 2015, který získal trojnásobnou platinu, obdržel i cenu BRIT Awards pro nejlepšího britského sólového umělce a za zlatý singl Hold Back The River získal ocenění Grammy v kategoriích ‘Nejlepší nový umělec‘, ‘Nejlepší rockové album‘ a ‘Nejlepší rocková píseň‘. Mezitím se skladba Let It Go stala trojnásobně platinovou a byla streamována více než 2,5milionkrát. Byl nominován na desítky cen, odnesl si dvě BRIT Awards, dvě Q Awards, cenu GQ a nejvyšší ocenění na Ivor Novello Awards. K dnešnímu dni má na kontě téměř 7,5 miliardy streamů a zejména duety s mnoha hudebními ikonami, včetně toho, že byl požádán, aby se připojil k Micku Jaggerovi při předskakování The Rolling Stones na stadionu Twickenham v Londýně, a Ronnie Wood se k Jamesovi připojil na pódiu při jeho vlastních vyprodaných koncertech v Brixtonu.

Jako jednoho z nejlepších světových kytaristů ho společnost Epiphone poctila vlastní kytarou James Bay Signature z limitované edice ‘1966‘. Velký úspěch zaznamenalo album Electric Light z roku 2018, které překročilo miliardu streamů a na kterém osekal svůj zvuk na to nejnutnější. O rok později vydal James EP Oh My Messy Mind, které dosáhlo téměř 550 milionů globálních streamů. Z něj vzešel hit Peer Pressure, který vygeneroval téměř 350 milionů globálních streamů, což souviselo s tím, že byl James pozván, aby předskakoval Edu Sheeranovi na jeho rekordním stadionovém turné v roce 2019. V roce 2020 James vydal singl Chew On My Heart, který již dosáhl téměř 90 milionů streamů, a odehrál vyprodaný koncert v londýnském Palladiu, kde se k němu připojil jeho dlouholetý fanoušek Lewis Capaldi, aby předvedl interpretaci písně Let It Go / Someone You Loved.

Maroon 5 se stali jednou z nejúspěšnějších kapel světa díky hitům jako Sugar, Girls Like You, a Moves Like Jagger. V čele kapely stojí charismatický zpěvák Adam Levine, který se proslavil i jako porotce v americké verzi The Voice. Maroon 5 mají na svém kontě tři Grammy Awards a v průběhu let prodali více než 75 milionů nahrávek po celém světě. Jejich poslední album Red Pill Blues (2017) se umístilo na prvních příčkách hitparád po celém světě a fanoušci se mohou těšit na živou verzi jejich největších hitů na festivalu Prague Rocks.

Trojnásobná držitelka ceny Grammy Gwen Stefani dosáhla celosvětového úspěchu jako autorka písní, interpretka, charismatická frontwoman skupiny No Doubt a multiplatinová sólová umělkyně. Po celou dobu zůstala Stefani hudební a módní ikonou, která udává trendy, a získala řadu ocenění jako čtyři MTV Video Music Awards, dvě Billboard Awards, American Music Award a BRIT Award. Do dnešního dne prodala po celém světě více než 60 milionů kusů alb, včetně svého čtyřikrát platinového sólového debutu Love. Angel. Music. Baby., který přinesl hity Rich Girl, What You Waiting For? a hit č. 1 Hollaback Girl produkovaný Pharrellem Williamsem. Její druhé album The Sweet Escape přineslo singl Wind It Up, který se dostal do Top 10 Billboard Hot 100, a nezapomenutelnou hymnu The Sweet Escape. Její nejnovější album This Is What The Truth Feels Like, které kritika chválí, debutovalo na prvním místě albového žebříčku Billboard Top 200 a obsahuje silný singl č. 1 Used To Love You. V roce 2020 měla Stefani s manželem Blakem Sheltonem dva hity č. 1 v žebříčku Billboard Hot Country Songs: Nobody But You a Happy Anywhere.

Delta Goodrem se proslavila v Austrálii a na Novém Zélandu. Její debutové album Innocent Eyes se stalo nejprodávanějším albem roku 2003 v Austrálii a získalo řadu ocenění. Delta Goodrem se stala jednou z nejúspěšnějších australských umělkyň a získala řadu ocenění včetně sedmi cen ARIA Awards.

Vojtěch Dyk je jedním z nejtalentovanějších a nejvíce respektovaných zpěváků v České republice. Proslavil se jako frontman kapely Nightwork, která se stala jedním z největších hudebních fenoménů v zemi. V posledních letech se věnuje i herecké kariéře, ale především se soustředí na svou sólovou tvorbu. Na festivalu Prague Rocks představí svůj nový projekt D.Y.K., ve kterém kombinuje prvky rocku, elektroniky a akustické hudby. Dykova výrazná barva hlasu a silné vokální schopnosti mu zajistily přízeň fanoušků po celé republice a jeho koncerty jsou vždy nezapomenutelným zážitkem.

Lake Malawi je indiepopová kapela, kterou založili Albert Černý a Jeroným Šubrt v roce 2013 (po rozpadu Charlie Straight). S písní Friend Of A Friend (které je Albert spoluautorem) reprezentovali Česko v soutěži Eurovision Song Contest 2019 a ve finále obsadili jedenácté místo. Podle statistik na Spotify pochází více než polovina posluchačů Lake Malawi ze zahraničí (cca 20 000 posluchačů měsíčně je z Česka). V současné době by kapela chtěla zúročit mezinárodní potenciál a rozšířit fanouškovskou základnu i mimo naše území.

Poslední singl z nové desky High-Speed Kissing (feat. We Are Domi) byl po několik týdnů čtvrtou nejhranější skladbou v českém éteru.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 3 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 748

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *