RockShock

Internetový rockový magazin

Promile oslavili 20 + 2 let v pardubickém klubu Žlutý pes

2. prosince 2022, Pardubice, Music club Žlutý pes

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 2. prosince 2022 se v legendárním pardubickém klubu Žlutý pes konala velkolepá oslava punk/metalové kapely Promile, která tak oslavila 20 + 2 let od svého založení. Sekundovaly jim kapely Navar a Paragraf 219.

Jako první vystoupila oblíbená punková kapela PARAGRAF 219 a vůbec fanoušky nešetřila. A jak je u Paragrafu zvykem, hojně využívala při svých peckách masek a převleků. Byl to zkrátka pořádný nářez! Při hitovce Mafián si s kapelou zabékal i ‘Bart‘ z Promile.

Dalším vystupujícím byla kapela NAVAR, která ožila po dlouhých osmi letech. Fanoušci tak měli jedinečnou příležitost vidět tuhle parádní kapelu opět naživo. Skvělý kytarista George Rain, kterého fanoušci znají především z formací Sebastien nebo Citron, probudil svoji srdcovku, studentskou kapelu Navar. Ta zde zároveň pokřtila album Návrat havranů, které obsahuje dobové pecky, které byly znovu nahrané s novým zvukovým kabátem. Ten pomohl ušít legendární kytarista a producent Roland Grapow (ex-Helloween, Masterplan), který zde za velikého aplausu vystoupil i jako speciální host. Dále se zde v roli hosta představil i Luboš Suchánek, frontman kapely Komunál, nebo ex-finalistka Česko Slovenské SuperStar, rockerka a moderátorka Leona Šenková.

Závěr večera patřil oslavenci – pardubické punk/metalové kapele PROMILE, která před dvěma lety oslavila krásných 20 let své existence. A kluci začali v čele se zpěvákem a baskytaristou ‘Bartem‘ koncertní set megapeckou Pivní nálet. Na všech v kapele bylo vidět, jak se na vystoupení těšili a celé své vystoupení si s fanoušky parádně užívali. Ládovali do posluchačů jednu pecku za druhou – Každýho roky dostanou, Vyndanej, Nic není takový a spoustu dalších. Na závěr kapela poděkovala fanouškům za dnešní skvělý večírek.

Celé vystoupení mělo šťávu, jednotlivé pecky byly prokládané úžasnými kytarovými riffy. ‘Bart‘ věnoval megahit Ještě jeden rock’n‘roll klukům, kteří již s námi bohužel nejsou. Mezi hosty koncertu patřili borci z Paragrafu, také Jirka Rain, Martin Gregor a Rosťa Kosmák. Bylo to vlastně ohlédnutí za dvaadvacetiletou historií kapely, a jak fanoušci, tak i všechny tři kapely si výroční koncert parádně užili.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1673

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *