RockShock

Internetový rockový magazin

Melodické vlny – Brutal Assault 2023 do line-upu přidává In Flames

Text: Obscure Promotion

Třetí, tentokrát koncepční update kapel pro Brutal Assault 2023 nese podtitul ‘melodické vlny‘ a přináší jednoho z headlinerů festivalu. Tím je švédská ikona IN FLAMES, která do sebe na novém albu Foregone spojuje ty největší přednosti jejich přelomových alb s ostříleným písničkářstvím jejich postmoderní éry.

Jedinečný naturel a estetiku severské přírody hudebně přiblíží norští BORKNAGAR a Fini WOLFHEART. Prvně jmenovaní na Brutalu nehráli 10 let a mají lví podíl na rozvinutí severského black metalu do dalších směrů, druzí škatulku melodického death metalu zahalují do syrovosti, chladu a dravosti. To OMNIUM GATHERUM, personálně spříznění s Insomnium, jsou pro finské kapely melodicky typičtější, ale nebojí se šlápnout na plyn nebo přidání progresivní pasáže.

Skandinávský kvartet o další rozměr pohledu na melodiku obohacují BEʼLAKOR z Austrálie. Tato pětice se svým impozantním hudebním spektrem nabízí hudbu plnou emocí, detailů, aranží a nálad, které s každým dalším poslechem odhaluje víc a víc.

Bedlivě sledujte stránky festivalu, nové kapely přidáme už příští týden.

Vstupenky – www.brutalassault.cz
FB událost – www.facebook.com/events/461035932745518
Aftermovie 2022 – www.youtube.com/watch?v=HmlNwR76MSQ
Spotify – www.spoti.fi/3EBGPYn

Dosud potvrzené kapely: ANTHRAX, ARCHSPIRE, BEʼLAKOR, BEARTOOTH, BENEDICTION, BIOHAZARD, BORKNAGAR, DEICIDE, DYING FETUS, FIT FOR AN AUTOPSY, GATECREEPER, HYPOCRISY, I AM MORBID, IN FLAMES, MARDUK, NAPALM DEATH, NILE, OMNIUM GATHERUM, SEPULTURA, SIGNS OF THE SWARM, SUICIDAL ANGELS, TERROR, TRIVIUM, WITHIN DESTRUCTION, WOLFHEART

Brutal Assault 2023
9.–12. srpna 2023 – pevnost Josefov
4 dny – 5 pódií – 130 kapel – horor kino – výstavy


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1277

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *