RockShock

Internetový rockový magazin

První koncert podzimního turné Civilní obrany byl famózní

10. listopadu 2022, Praha, Rock Café

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Kultovní klub Rock Café v srdci Prahy přivítal ve čtvrtek 10. listopadu 2022 čáslavskou punkrockovou kapelu Civilní obrana, která sem zavítala v rámci podzimního turné 2022. Jako support se představily kapely ATD a KluciZND. Jedinečná atmosféra, dostatek prostoru pro tanec, velký výběr cenově dostupných nápojů v baru a spousta energie čekala na každého návštěvníka Rock Café. Na první pohled mě zaujal originální design interiéru, bar přímo v hledišti a chill-out zóně, kde bylo krásné posezení v pauze mezi jednotlivými koncerty.

Celou akci odstartovala mladá perspektivní kapela KLUCIZND, která vznikla před rokem a půl. Kluci přijeli z Nových Dvorů, které leží nedaleko Kutné Hory. Pro mě to bylo velké překvapení, z kapely sršela energie a podařilo se jí pěkně rozpohybovat publikum. Hrají vlastní tvorbu, hned první song O půlnoci jede bus zaujal fanoušky, kteří stále přicházeli. Skvělé bylo i zařazení sóla na bicí.

Dalším hostem byla kapela ATD, která přijela z Benešova. Založena byla již v roce 2007 a hraje melodický punk rock. Setlist byl nadupaný skvělou muzikou, která oslovuje velký počet fanoušků.

Poté již vystoupila punkrocková kapela CIVILNÍ OBRANA. A musím konstatovat, že tahle kapela z Čáslavi mě opět uchvátila. Melodie i texty jsou originální a fanoušky vyloženě baví. Jejich setlist obsahoval zejména pecky z alba Zlatá deska z roku 2019, která vznikla především z nejoblíbenějších singlů, k většině z nich byly natočeny videoklipy. V roce 2020 vydala kapela speciální EP Já, Civilka s akustickými verzemi oblíbených písní. Rock Café bylo naplněné fanoušky až k prasknutí, atmosféra byla báječná. Všichni si užívali první koncert podzimního turné. Mezi peckami, jako např. Opilá princezna, S tvojí mámou, To dokáže chlap, nemohla chybět ani hitovka Já si tě vypiplám, kterou kapela představila v létě. Devadesát minut uteklo jak voda, a tak zbyl čas pouze na přídavek, kdy zazněla Černá vrána.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 858

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *