RockShock

Internetový rockový magazin

Na ostravský SORFEST až do konce ledna 2023 za zaváděcí cenu

Text: Jiří Olszar

Ač se to může zdát v dnešní době až neuvěřitelné, pořadatelé dnes již tradičního ostravského festivalu SORFEST zůstávají s cenami při zemi, a tak si nejen stálí návštěvníci mohou užít ‘svůj‘ festival doslova za lidovou cenu. Až do konce ledna 2023 totiž mohou nakupovat vstupenky za zavádějící cenu 350 Kč. Vstupenky je možné zakoupit zde: www.ticketportal.cz

A co za tuhle luxusní cenu fanoušci dostanou? Tradiční porci kvalitní muziky, která bude podobně jako letos i velice pestrá. Těšit se mohou milovníci punku, power/thrash metalu, hard rocku či zběsilého grindu, což je ale zřejmě jen střípek z toho, co nabídnou zatím představené kapely, které se v areálu Slezskoostravského hradu představí v sobotu 3. června 2023. Součástí festivalu bude samozřejmě i tradiční doprovodný program.

A kdo se na festivalu představí? Po legendární Route 66 si to do Ostravy přifrčí neméně legendární hardrocková kapela DOGA. Ta se loni pochlubila svým již jedenáctým studiovým albem Respekt, ale jistě zahraje i léty prověřené hity. Zdatně jim při tom budou sekundovat i kultovní DEBUSTROL, kteří jsou momentálně pěkně ‘nasraní‘, neboť absolvují své aktuální turné Nasrrat Tour XXXVI ke 36. výročí existence. A line-up pokračuje s další legendou, tentokrát punkovou. Rovných 40 let na scéně slaví skupina VISACÍ ZÁMEK, která si po celou tuto dobu vystačila ‘jen‘ s původní sestavou. Visáči jsou prostě pohodová parta kámošů a tu pohodu jistě přenesou i na fanoušky.

Slovenští thrasheři ČAD jsou na světě již také poměrně dlouho, a to od roku 1994, ale jsou stále velice agilní a nové nahrávky vydávají poměrně pravidelně. Letos si po třech letech připsali na konto další ‘zářez‘ v podobě skvělého alba Medvede. Výborným novým počinem se v letošním roce pochlubili i poděbradští powermetalisti RIMORTIS. V jejich podání si přijdou na své především milovníci silných melodií a našlapané muziky. Pěkně zběsilou show pak slibují grindoví ‘hovnozvěsti‘ GUTALAX. Loňský ‘romantický‘ opus The Shitpendables vámi prosviští opravdu jako projímadlo, takže se připravte na pěkné čvachtání pod nohama.

To je tedy zatím jen část line-upu, který se jistě již brzy rozšíří o další kapely, které se tradičně představí na dvou hlavních scénách. A na své si samozřejmě přijdou i neplatící návštěvníci, kteří se přijdou podívat a podpořit skupiny na třetí stagi Loděnice, kde se pravidelně představují úspěšní účastníci soutěže amatérských hudebníku Líheň.

Související odkazy:
www.sorfest.cz
www.facebook.com/SlezskoostravskyRockFest
www.facebook.com/events/5598883633506922


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1062

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *